Χριστουγεννιάτικες Δράσεις Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας και ΑμΚΕ ΚΟΝΤΡΑ‏

119 Προβολές

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας και η Α.μ.Κ.Ε ΚΟΝΤΡΑ σας καλούν στις χριστουγεννιάτικες δράσεις που διοργανώνουν στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σητείας. Τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάλτσες και στολίδια, καθώς και τις δικές τους φιγούρες Καραγκιόζη. Τέλος, θα ακολουθήσει παράσταση Καραγκιόζη. Σας περιμένουμε στις 23/12, στις 18:00 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Σητείας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΚΟΝΤΡΑ ιδρύθηκε το 2007 από ομάδα πολιτών της Σητείας με σκοπό την ανάληψη δράσεων, προκειμένου να εξαλειφθούν οι συνθήκες που δημιουργούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της εξάρτησης και να παρασχεθεί βοήθεια προς εξαρτημένα άτομα και στο περιβάλλον τους.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας αποτελεί καρπό συνεργασίας της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΟΝΤΡΑ, και του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και από το 2013 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και την ΑμΚΕ «Κόντρα».

Το Πρόγραμμα αναπτύσσει στην πόλη της Σητείας ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτήσεων. Βασική δράση του είναι η υποστήριξη χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών και των οικογενειών τους. Το Πρόγραμμα υποστηρίζει εξαρτημένους από παράνομες (ναρκωτικά) ή νόμιμες (αλκοόλ) ουσίες, από την αρχική φάση απεξάρτησης έως και τη φάση της ένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για ένα «στεγνό» (δεν χορηγεί υποκατάστατα) και ανοιχτό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Παράλληλα, πραγματοποιεί δράσεις με κύριο στόχο την πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα (οικογένεια, σχολείο, φορείς και συλλογικότητες, ΜΜΕ).Τελευταία Νέα