Με τον Στέλιο Καρκανάκη στο τιμόνι θα πορευτεί ο Σητειακός στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΚ την ερχόμενη σεζόν, καθώς συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους της Λασιθιώτικης ομάδας να είναι και αυτός μέρος της προσπάθειας που γίνεται για να έχει και πάλι η Σητεία μια δυνατή ομάδα μπάσκετ.
Ο έμπειρος τεχνικός εκτός από την ανδρική ομάδα θα αναλάβει και αυτή των παίδων και πιθανότατα και των παμπαίδων Α, ειδάλλως την τελευταία θα την έχει ο Βασίλης Χαιρετάκης ο οποίος θα είναι υπεύθυνος των τμημάτων των παμπαίδων Β και των ακαδημιών.
Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται από τους ανθρώπους του Σητειακού βρέθηκαν ακόμα δύο συμπαραστάτες και ο λόγος για τους δυο παλιούς παίκτες της ομάδας, Μανώλη Αναγνωστάκη και Σίμο Τσαντιράκη, οι οποίοι μπήκαν στην επιτροπή μπάσκετ της Σητείας, ώστε να βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους σε ότι τους ζητηθεί για να πατάει και πάλι το μπάσκετ της Σητείας σε γερές βάσεις.
Οι επαφές με τους παίκτες οι οποίοι θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με τον 28χρονο γκαρντ Σταύρο Δράκο και τον 35χρονο σέντερ Μανώλη Μακρυνάκη να αποτελούν τις πρώτες προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό, στο οποίο φυσικά θα υπάρχουν παιδιά από τα μικρότερα τμήματα της ομάδας.
Η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας και πιθανότατα και του παιδικού αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου, κάτι που σημαίνει πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν όλες οι κινήσεις ενίσχυσης και θα γίνει γνωστό το ρόστερ της σεζόν 2010-2011.
Στις πρώτες του δηλώσεις στην ΑΝΑΤΟΛΗ ως προπονητής του Σητειακού, ο κ. Καρκανάκης μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε, λέγοντας χαρακτηριστικά