Ενημέρωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Σητείας για το Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο

4 Προβολές

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 το Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο στην πόλη του Ηρακλείου, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις για την άδικη φορολόγηση του αγροτικού κόσμου. Η συμμετοχή από την πόλη της Σητείας και τα γύρω χωριά ήταν με εφτά (7)!!! άτομα, οι οποίοι συναντηθήκαμε με κομβόι 70 αυτοκινήτων και δυο λεωφορείων από την Ιεράπετρα, στον κόμβο της Παχιάς ʼμμου και πορευθήκαμε μαζί μέχρι το Ηράκλειο. Τα 60 περίπου αυτοκίνητα από τον Γούδουρα ήταν ήδη από το πρωί στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η πόλη έδειξε την παντελή αδιαφορία της και σ΄αυτή την κινητοποίηση. Είναι σαφές ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε, παρά τις εκκλήσεις μας, για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο, σ΄ όλες τις κοινωνικές τάξεις και δομές του τόπου μας.
Πρέπει όμως, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και κάποιοι άλλοι φορείς. Έτσι μας δημιουργούνται κάποια ερωτήματα.
Για ποιο λόγο, η σημαντική πλειοψηφία των προέδρων των αγροτικών συνεταιρισμών της επαρχίας μας, αδιαφόρησαν στις προσκλήσεις μας και δεν βρίσκονταν στις γενικές συνελεύσεις ;
Ενημέρωσαν τους συνεταίρους – παραγωγούς τους, για την απόφαση τους αυτή να μην παρευρεθούν προτιμώντας τα καφενεία ή τους καναπέδες τους ;
Γιατί δεν κάλεσαν γενικές συνελεύσεις στα χωριά τους για να τους ενημερώσουν για το φορολογικό νομοσχέδιο ;
Γιατί δεν κάλεσαν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν την συμμετοχή ή όχι στις αγροτικές κινητοποιήσεις ;
Είναι εύλογο λοιπόν, να απορήσει κανείς για το γεγονός ότι αφού δεν τηρούν τις στοιχειώδεις αυτές υποχρεώσεις τους, για ποιο λόγο παραμένουν στις θέσεις τους. Επίσης εύλογα καταλήγει κανείς και στο συμπέρασμα, ότι προφανώς και αυτοί με την σειρά τους, συντηρούν αυτή την βαλτώδη κατάσταση.
Εμείς απ΄την μεριά μας θα συνεχίσουμε ακόμα πιο οργανωμένα την προσπάθεια μας για ενημέρωση, περιμένοντας κάτι ν΄ αλλάξει.

Κατηγορία : ΑΓΡΟΤΙΚΑ


Τελευταία Νέα