Η ΕΑΣ Σητείας καλεί τους αγρότες της περιοχής μας που είναι κάτοχοι:
– Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης (Επιδότηση)
– Δικαιούχοι Εξισωτικής Αποζημίωσης
Να προσέρχονται από την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 στα Γραφεία της ΕΑΣ Σητείας για:
– Συμπλήρωση και έλεγχο Αίτησης Ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2013
– Συμπλήρωση και έλεγχο Δήλωσης Καλλιέργειας Εκτροφής ΕΛΓΑ
– Υποβολή Μητρώου Αγροτών
Όλοι οι δικαιούχοι κατά την προσέλευση τους θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν Αντίγραφο του Ε9 (το πιο πρόσφατο μηχανογραφημένο ή χειρόγραφο).
Σε περιπτώσεις μεταβολών στην αίτηση ή καταχώρηση νέας αίτησης πρέπει να προσκομιστούν τα ανάλογα δικαιολογητικά.
Απαραίτητη πληροφορία για την συμπλήρωση της αίτησης είναι να γνωρίζουν οι δικαιούχοι το τρόπο άρδευσης σε κάθε αγροτεμάχιο εφόσον υπάρχει.
Ειδικές κατηγορίες
Κτηνοτρόφοι:
Απαραίτητα Δικαιολογητικά:
1.Αντίγραφο παλαιού & νέου τύπου μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης (ενημερωμένο)
2.Μισθωτήριο σε περίπτωση λήξεως των υπαρχόντων
Δικαιούχοι εξισωτικής
Απαραίτητα Δικαιολογητικά:
1.Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
2.Φωτοτυπία ταυτότητας
3.Βιβλιάριο Ο.Γ.Α.
4.Οι νέοι αγρότες απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα νέων αγροτών
5.Οι διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης, βεβαίωση από Α.Τ.Ε
6.Αν δηλώνονται εισοδήματα από μισθωτές: Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου ή φορέα εργασίας σχετικά με τον αριθμό των ημερομισθίων (αν οι μισθωτές υπηρεσίες προέρχονται από ημερομίσθια)
7.Αν δηλώνονται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες: Βεβαίωση Ασφαλιστικού Ταμείου σχετικά με το είδος της σύνταξης που λαμβάνει ο αιτών (αν οι μισθωτές υπηρεσίες προέρχονται από συντάξεις).
8.Αν δηλώνονται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες: Βεβαίωση φορέα χορήγησης επιδομάτων (πολυτεκνίας, ανεργίας, κλπ), αν οι μισθωτές υπηρεσίες προέρχονται από επιδόματα.
9.Υπεύθυνη δήλωση (προς την οικεία Δ.Ο.Υ.) στην οποία θα βεβαιώνεται από τη Δ.Ο.Υ. ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος ( εφόσον δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος ).
10.Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου που να βεβαιώνει την ιδιότητα (για Δασεργάτες, Αλιεργάτες, Εργάτες γης, μικροεπαγγελματίες, μόνιμους κατοίκους Δημοτικών ή Κοινοτικών Διαμερισμάτων πληθυσμού μέχρι 2.000 κατοίκους).
Λόγο του όγκου των εργασιών έλεγχου στις αιτήσεις και τον λίγο χρόνο που έχουμε στη διάθεση μας η διαδικασία φέτος θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις
1.Συλλογή στοιχείων & καταχώρηση
2.Έλεγχος και αντιπαραβολή στοιχείων
Σε περίπτωση έλλειψης κάποιου δικαιολογητικού ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ η Αίτηση με κίνδυνο να χαθεί η επιδότηση
Το ωράριο λειτουργιάς της ΕΑΣΣ θα είναι καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 7:30 το πρωί έως τις 03:00 το μεσημέρι.
Για την ΕΑΣ Σητείας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΚΟΝΤΙΟΣ ΕΜΜ.