Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές- ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

35 Προβολές

Εργαζόμενε-η, Αγροτοκτηνοτρόφε, Επαγγελματία, Συνταξιούχε, Νέα και νέε

Στις εκλογές του Μάη

Κάνε κριτήριο ψήφου τη στάση κάθε πολιτικής δύναμης , κάθε υποψηφίου απέναντι στην πολιτική που στηρίζει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τουρισμό , στην ενέργεια και αλλού. Αυτή είναι που γεννά τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας και εμποδίζει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Είναι η κυρίαρχη πολιτική που σου παρέχει στη λογική κόστους-οφέλους υποβαθμισμένο νοσοκομείο , επικίνδυνα σχολικά κτήρια, ανύπαρκτη πρόνοια, ελλιπείς υποδομές.

Κάνε την πραγματική διαφορά. Φτάνει πια!

Ήρθε η ώρα για ουσιαστική αλλαγή των συσχετισμών και στον Δήμο μας.

Όχι πια στους ίδιους και τους ίδιους διαχειριστές της μιζέριας, που δηλώνουν αναρμόδιοι για τα σοβαρά και καυτά προβλήματα που αφορούν τη ζωή μας.

Κάνε τώρα το βήμα. Έλα μαζί μας! Δώσε δύναμη στην δύναμή σου. Στήριξε τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σητείας και στην Περιφέρεια Κρήτης, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο που στηρίζεται από το ΚΚΕ

Το πραγματικό δίλημμα είναι: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει δεινά, μιζέρια, καταστροφές ή θα συνεχίσουμε μαζικά, δυναμικά, σε έναν άλλο δρόμο, για την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών μας; Θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής ή αρωγό και συμπαραστάτη στους αγώνες και τις αγωνίες του λαού;

Μόνο οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης έδρασαν για τα λαϊκά συμφέροντα και λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.

Για αυτό και Γνωριζόμαστε!

Έχουμε συναντηθεί στους μικρούς και μεγάλους αγώνες στις γειτονιές, στους χώρους δουλείας, στα σχολεία, στο Νοσοκομείο

Οι διοικήσεις του Δήμου μας και της Περιφέρειας, αλλά και της δήθεν «αντιπολίτευσης», οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ή οι τάχα «ανεξάρτητοι», υλοποιούν ή στηρίζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στήριγμα επιχειρηματικών συμφερόντων, ως φορομπηχτικό και αντιλαϊκό μηχανισμό.

Σε καλούμε να στηρίξεις τη Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ

Γιατί ήταν,είναι και θα είναι η μοναδική φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο:

 • που εκφράζει τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας, του αγρότη, του εργάτη,του αυτοαπασχολούμενου
 • που βάζει σε προτεραιότητα την σχολική στέγη (ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ, Ειδικό Γυμνάσιο, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσια, Παιδικούς σταθμούς), σε συνδυασμό με την γενικότερη πάλη για την πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς και τον απαραίτητο εξοπλισμό
 • που συνολικά προτεραιότητα μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του κόπου του λαού μας. Για αυτό και πιέζαμε για υποδομές με προτεραιότητα αυτές της αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.
 • που παλεύει για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο νοσοκομείο με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.
 • που αγωνίζεται μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες για την επιβίωσή τους που προϋποθέτει εγγυημένη τμή ελαιολάδου, χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές, φορολογικές ελαφρύνσεις και προστασία από θεομηνίες. Για να μην εγκαταλείψουν οι αγρότες τα χωράφια τους με χωριά-φαντάσματα.
 • που μπορεί να βάλει εμπόδια στα νέα βάρη που σου ετοιμάζουν στο όνομα της ανάπτυξης και θα είναι δίπλα σου και μετά τις εκλογές αφού θα παλεύει για να μπουν μπροστά οι λαϊκές ανάγκες.

Μέσα από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες καταξιωθήκαμε ως η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση που αναγνωρίζεται ευρύτερα. Είναι η ώρα για το αποφασιστικό βήμα, να συμπαραταχθούν όλοι και όλες μαζί μας και στην κάλπη και στο κίνημα, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζει τη συσπείρωση δυνάμεων που δεν συμβιβάζονται, δεν ξεπουλιούνται, δεν χάνουν την πυξίδα τους που είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας, της πλειοψηφίας του Λαού.

Στη Σητεία έχουμε πληθώρα υποψηφίων δημάρχων και συνδυασμών,

μόνο όμως αριθμητικά, και καθόλου ουσιαστικά.

Μη παρασυρθείς από τα μεγάλα λόγια, τις ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις, τις προεκλογικές φιέστες και τα ιλουστρασιόν φυλλάδια των υποψηφίων που ισχυρίζονται ότι παλεύουν για το καλό του τόπου.

Όλοι τους που τώρα το παίζουν ανεξάρτητοι επίσημα ή ανεπίσημα ήταν στελέχη και εκλεκτοί των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που ψήφισαν τις μνημονιακές πολιτικές και τις εξειδικεύουν σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας.

Όλοι τους έχουν δείγματα γραφής και πεπραγμένα. Είτε από θέση διοίκησης είτε από τη θέση αντιπολίτευσης.

Όλοι τους υπερασπίστηκαν την ανταποδοτικότητα στον Δήμο που φορτώνει τα βάρη στους Σητειακούς. Αποδέχτηκαν την αύξηση στην τιμή του νερού και να πληρώνει ο πολύτεκνος και το νοσοκομείο περισσότερα από τον μεγαλοξενοδόχο.

Δεν υποστήριξαν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για έργα πολιτικής προστασίας με τραγικά αποτελέσματα για τους πληγέντες από τις τελευταίες πλημμύρες.

Πρέπει να καταψηφιστούν:

Γιατί δέχονται οι δήμοι να πάρουν στην πλάτη τους αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους (παιδείας, υγείας, πρόνοιας κτλ) και κάνουν γαργάρα το πετσόκομμα της χρηματοδότησης των δήμων από τον προϋπολογισμό.

Γιατί είναι υπέρ της λογικής «πλήρωνε για να έχεις»

 • στη λειτουργία και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, όπου η πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων βρίσκονται συνειδητά παρατημένα στην φθορά του χρόνου, ώστε να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση των νέων κτιρίων μέσω ΣΔΙΤ ως τη μόνη λύση.

 • στην καθαριότητα με την συνεχόμενη προώθηση της ιδιωτικοποίησή της.

 • στο νερό με την αυξημένη κάθε χρόνο τιμολόγησή του στην ύδρευση και άρδευση

 • στις υποδομές στον πολιτισμό και στον μαζικό αθλητισμό.

Γιατί μας έχουν ταράξει με τα αυξημένα δημοτικά τέλη και ζητούν να πάρουν στην ευθύνη τους και τον ΕΝΦΙΑ που κατ’ τα άλλα τα κόμματά τους θα τον καταργούσαν.

Γιατί όλοι μαζί οι «ικανοί» και «ανεξάρτητοι» αποδέχτηκαν τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη, τον Κλεισθένη που μετατρέπουν το δήμο σε επιχείρηση με προϋπολογισμό που θα στηρίζεται κυρίως στη τοπική φορολογία.

Γιατί σχεδιάζουν από κοινού με κυβέρνηση-περιφέρεια , με εργαλείο την πολιτική της ΕΕ, το πώς θα στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοξενοδόχους στο όνομα της ανάπτυξης, το πώς όποια έργα πραγματοποιούνται να εξυπηρετούν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα.

Αλλά όταν οι λίγοι μιλούν για ανάπτυξη ετοιμάζουν νέα φτώχεια για τους πολλούς!

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πρόγραμμα

Να φέρει στο προσκήνιο της λαίκές ανάγκες. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τη νεολαία συνεχίζει να παλεύει για:

 • Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και όλα τα μέσα. Δραστική μείωση των δημοτικών τελών. Αύξηση της δημοτικής φορολογίας σε μεγάλες επιχειρήσεις κ τράπεζες.
 • Το δικαίωμα της νεολαίας για ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, διέξοδο στον Πολιτισμό και Αθλητισμό με δωρεάν πρόσβαση και χρήση σε όλες τις υποδομές και διεύρυνσή τους.
 • Κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη – νηπιαγωγεία και προσχολική αγωγή με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων του Δήμου
 • Χρηματοδότηση και συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ για προγράμματα πρόληψης και απεξάρτησης
 • Την Καθολική πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δωρεάν παρεχόμενη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Σητείας με επαρκές, μόνιμο και σταθερό προσωπικό.
 • Δίκτυα αποχέτευσης, όπου δεν υπάρχουν, σε συνδυασμό με δημιουργία βιολογικών καθαρισμών και το αντίστοιχο τοπικό δίκτυο άρδευσης που θα προμηθεύει με φτηνό και ποιοτικό νερό τον αγρότη.
 • Την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση όλων των περιοχών. Ουσιαστική ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών και των τεχνικών συνεργείων του Δήμου μας, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν τον ρόλο τους
 • Πλήρη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά και ανθρώπινες αμοιβές.
 • Την προστασία, διεύρυνση και αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου σε όλη την έκταση του Δήμου Σητείας.
 • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες με άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου
 • Ουσιαστική περιφρούρηση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας από τις καταπατήσεις. Αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας.

Κάνε το βήμα για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση

ΨΗΦΙΣΕ-ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Δώσε δύναμη στην δύναμή σου!

Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κατηγορία : Εκλογές 2019


Τελευταία Νέα
3η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΛΑΣΙΘΙ
3η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Διαδικτυακή διάλεξη “Η σημασία του Ερωτόκριτου για τα ελληνικά γράμματα-Διάλεξη Παπαδόπουλος Βασίλης”
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Διαδικτυακή διάλεξη “Η σημασία του Ερωτόκριτου για τα ελληνικά γράμματα-Διάλεξη Παπαδόπουλος Βασίλης”
“Ναι στο εμβόλιο κατά του covid19” προτείνει η επιτροπή Υγείας του Δημου
ΣΗΤΕΙΑ
“Ναι στο εμβόλιο κατά του covid19” προτείνει η επιτροπή Υγείας του Δημου
ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ 2020 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΛΑΣΙΘΙ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ 2020 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 -2020 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 -2020 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»
Κοπή πίτας Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Κοπή πίτας Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR
ΚΡΗΤΗ
Η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR
Οι Γενίτσαροι στην Κρήτη-Ντόπιοι και εισαγόμενοι
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι Γενίτσαροι στην Κρήτη-Ντόπιοι και εισαγόμενοι
Ερώτηση Θραψανιώτη για τους Δασικούς Χάρτες του Λασιθίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ερώτηση Θραψανιώτη για τους Δασικούς Χάρτες του Λασιθίου
Διοργάνωση διαδικτυακού προγράμματος «Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»
ΚΡΗΤΗ
Διοργάνωση διαδικτυακού προγράμματος «Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»