Τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνετε κ. Πλακιωτάκη για την αγροτιά;;;

52 Προβολές

Στην Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2016 υπήρξε άρθρο με τίτλο ‘Κατέθεσε ως αναφορά στον Υπουργό τις προτάσεις των Οργανώσεων Παραγωγών’ στο οποίο αναφέρεται η συνάντηση του κ. Πλακιωτάκη με τους παραγωγούς και το οποίο καταλήγει ως εξής: « Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, όπως τόνισα και στη συνάντηση με τους παραγωγούς, είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου. Πυρήνας του διαλόγου θα είναι η ενίσχυση του ρόλου των Ελλήνων παραγωγών στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η στήριξη των συλλογικών δράσεων των αγροτών και η δημιουργία κινήτρων εκ μέρους της πολιτείας προς απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων’ δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Δηλαδή τι μας είπε;; ; ΄Ότι η ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται από τις επιδοτήσεις . ΄Ασε που οι επιδοτήσεις φέτος είτε κόπηκαν ή φορολογήθηκαν άγρια.

Αυτός είναι ο τρόπος της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας;;;; Και για το ασφαλιστικό και φορολογικό …. Κουβέντα βέβαια. Για την επικείμενη εξαθλίωση, ιδίως των μικροαγροτών;;; Για το ξεπούλημα της γης μας θα κάνετε κάτι;;;; Για τα μεταλλαγμένα;;;

Για να θυμηθούμε λίγο τι υπογράφηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στο Eurogroup της 5ης Μαϊου 2014, όταν ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους πήγε εφοδιασμένος με ένα οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια. Το σχέδιο βασίστηκε στη μελέτη Greece 20/20 της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ. Μάλιστα ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου αυτού παρουσιάστηκε κατά την συνεδρίαση του Euroworking Group στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Πάνο Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίηση του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΠΣΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων , το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Η KfW ίδια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014. Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Στόχος είναι η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. ΄Ετσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη. Φυσικά αναφέρεται και στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών».

Εκτός που το όλο σχέδιο μου θυμίζει «Καθρεπτάκια σε ιθαγενείς πουλάμε». Τα ερωτήματα που εγείρονται, που έστω ότι τίθεται σε εφαρμογή είναι:

Ποιος θα δίνει στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν την πιστοποίηση;;; Ποιος θα τις ελέγχει;;; Ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες;;; Πως θα εξασφαλιστεί ότι οι αγρότες δεν θα πωλούν για ένα κομμάτι ψωμί την σοδειά τους, αφού θα έχουν δημιουργηθεί συνθήκες μονοπωλίου;;; Γνωστά σε όλους είναι τα ντοκιμαντέρ που δείχνουν μέχρι και αυτοκτονίες παραγωγών στην Ινδία, όταν δεν είχαν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που ζητούσαν οι εταιρείες που τους είχαν ενοικιάσει την γη και τους παρείχαν σπόρους, φυτοφάρμακα κλπ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παραπάνω συμφωνία της MAcKinsey: http://www.mckinsey.com/locations/athens/greeceexecutivesummary_new/pdfs/executive_summary_english_new.pdf

Και τον Νόμο 4342/2015 που το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως θα σφάξει τους αγρότες πως θα τον αλλάξετε κ. Πλακιωτάκη ;;; Θα τον καταργήσετε;;;;

Ας μην γελιόμαστε είναι ένα καλοστημένο σχέδιο που με πολιορκητικό κριό το ασφαλιστικό και φορολογικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα έρθει και θα δέσει με τις προηγούμενες συμφωνίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που η κατάληξη τους θα είναι οι αγρότες να βρεθούν κολίγοι στην δουλεία των μεγαλοεπενδυτών, εργάτες σε μεγάλες φάρμες κτηνοτροφίας χωρίς δικαιώματα, μετανάστες στον ίδιο τους τον τόπο.

Εμείς σαν ΕΠΑΜ προτείνουμε :

* Την μη αναγνώριση και τη μονομερή διαγραφή του παράνομου, ληστρικού και μη εξυπηρετίσημου χρέους.

* ΄Εξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ και μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, χωρίς δανεισμό, χωρίς εκ νέου δημιουργία δημόσιου χρέους.

* Την κρατική ενίσχυση του αγροτικού τομέα με δικό μας νόμισμα και την προστασία της εγχώριας παραγωγής.

* Τιμωρία των ενόχων για την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς δανειακών συμβάσεων, καθώς και το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων (κόμματα και επιχειρηματικά κυκλώματα) που συμμετείχαν στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας σε ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο.

Και όλα αυτά γιατί:

Για την εθνική μας ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση και για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους, να παράγουν και ο πλούτος να μένει στα χέρια τα δικά μας.

Δέσποινα Κουρουπάκη

Μέλος ΕΠΑΜ Σητείας

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα