Τελικά ποιοι είναι μετανάστες;

113 Προβολές

Η είδηση στο e-crete με συγκλόνισε.

Μετά το καταιγισμό των ειδήσεων για τα κλειστά σύνορα, τους μετανάστες που έρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας με ανάμεικτα συναισθήματα από εμάς, άλλοτε καλοδεχούμενοι και περιθαλπτώμενοι και άλλοτε με οξεία κριτική γιατί δεν κάθονται να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Σε βιντεάκια μάλιστα που ανεβάζουν επισημαίνουν ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό και τιμωρούνται γιατί είχαν δική τους βιώσιμη τράπεζα και όχι των Ρότσιλντ, γιατί δεν ήθελαν τα μεταλλαγμένα της Μονσάτο, γιατί ήταν επαρκείς σε ενέργεια, γιατί το κράτος τους ήταν κοσμικό κλπ κλπ.

Ποιος πρόσεξε την είδηση ότι 5200 παιδιά στο Νομό Ηρακλείου μεγαλύτερο από το 40% ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής Εργασιακής ιατρικής;;;; . Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έδωσε στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στοekriti.gr , ο Θανάσης Πετραλιάς, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Prolepsis, οι συνολικές αιτήσεις σχολείων που ζητούν επισιτιστική βοήθεια σε όλη την Κρήτη, για τη σχολική χρονιά 2015-16 φτάνουν τις 78 και αντιστοιχούν σε 10.946 μαθητές, σε σύγκριση με τη σχολική χρονιά 2013-2014, όπου έκαναν αίτηση 33 σχολεία με 6.350 μαθητές και συμμετείχαν 2 σχολεία, με 355. Στην έρευνα παρατηρήθηκε επίσης ότι σε ποσοστό 64% των οικογενειών στα ανωτέρω σχολεία ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα (είτε από εργασία είτε από σύνταξη), ενώ σε ποσοστό 15% των οικογενειών κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα. 33% ήταν πολύτεκνες οικογένειες και είχαν πάνω από τρία παιδιά. Επιπλέον, ένα 11% των παιδιών δεν καλυπτόταν από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο και 22% των οικογενειών είχε 3 ή περισσότερα τέκνα. Σε ποσοστό 7% των οικογενειών υπήρχε διακοπή σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά το προηγούμενο έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας βδομάδας, ενώ 3% των οικογενειών δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τη χρονική περίοδο που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ….Σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις η κυβέρνηση προσπαθεί και παρακαλεί την ΕΕ και την κ. Μέρκελ να μεσολαβήσει να για μπορέσουν να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πάνω από 50.000 που βρίσκονται εγκλωβισμένοι ή συνωστίζόνται στην Ιδωμένη.. Σε μια χώρα που ζει σε καθεστώς κατοχής, με το κράτος ανίκανο και απρόθυμο να προστατέψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της να φτωχοποιείται, την δημόσια περιουσία να εκποιείται και τις κοινωνικές δομές να παραπαίουν, η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται, είναι να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών. Των ίδιων που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τις χιλιάδες των Ελλήνων που μεταναστεύουν. Των ίδιων που επέβαλλαν στην χώρα την οικονομική κατοχή. Σε μια θλιβερή χώρα, όπου μας υπόσχονται εδώ και χρόνια ότι αν οι ευεργέτες μας εξ Ευρώπης, ευχαριστηθούν από τις επιδόσεις μας και «χαλαρώσουν» την πίεση, ως δια μαγείας όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Ποιοί όμως δημιούργησαν το πρόβλημα::: Οι φίλοι, σύμμαχοι και εταίροι της ευρωζώνης και της ΕΕ. Με αντάλλαγμα το γνωστό μπαξίσι, οι ίδιοι πολιτικοί που σήμερα εφαρμόζουν σχέδια τύπου «ξένιος Ζευς», υπέγραψαν το Δουβλίνο Ι και ΙΙ, προκειμένου να μετατρέψουν την χώρα σε διαμετακομιστικό κέντρο διαχείρισης μεταναστών από και προς την ΕΕ. Συγκεκριμένα κομματικά ταμεία, ισχυροί επιχειρηματίες, εφοπλιστές και κυκλώματα από τα σώματα ασφαλείας επωφελήθηκαν στο έπακρο με το εμπόριο αυτό. Και συνεχίζουν να επωφελούνται.

΄Ηδη από το 2012 και από διαρροές της Ιντερπολ γνωρίζαμε ότι μιλάμε για μια βιομηχανία 4 δις ευρώ ετήσιου τζίρου, η οποία έχει την έδρα της στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί της προσφέρεται η αναγκαία πολιτική προστασία, όχι μόνο γιατί με την κάλυψη της FRONTEX και της ΕΕ τα σύνορα της χώρας κρατούνται διάτρητα στο οργανωμένο κύκλωμα δουλεμπορίας, αλλά και γιατί έχουμε το πιο πρόσφορο τραπεζικό σύστημα για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Είναι εύκολο να συμπεράνουμε την επιχείρηση αποεθνοποίησης του Αιγαίου πελάγους και την μετατροπή του σε Νατοϊκή θάλασσα, με την Τουρκία απολύτως πρόθυμη να εκμεταλλευτεί μέσω της συμμετοχής στην φύλαξή του, τις παράνομες απαιτήσεις στην συνδιαχείρισή του. Αλήθεια, υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αμφισβητηθούν ολόκληρες περιοχές στο Αιγαίο με την Ελλάδα μάλιστα κράτος- παρία, χωρίς καμία συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων;

Μάλιστα, η διόγκωση της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί σήμερα σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον βασικό μοχλό αντιμετώπισης της μαζικής ανεργίας και της εξαθλίωσης σε χώρες όχι μόνο της Ασίας και της Αφρικής, αλλά και της Ευρώπης. Γι’ αυτό και ζητούν το μεγαλύτερο άνοιγμα των οικονομιών στους μετανάστες. Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ «The Refugee Surge in Europe:Economic Challenges», μπορεί να παράσχει αρκετά αντικειμενική πληροφόρηση, αναφορικά με τους επιμέρους στόχους από τη παρουσία του μεταναστευτικού κύματος στην ΕΕ. Σε γενικές γραμμές, το ΔΝΤ προβλέπει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών, ενώ το μεταναστευτικό κύμα αποτελεί μια ευκαιρία που προϋποθέτει την περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και ξεπέρασμα των αγκυλώσεων πρόνοιας και του φορολογικού συστήματος. Στο ευρωπαϊκό πλαίσιο έχει η προηγηθεί η μελέτη “Migration: A NeglectedChallenge for Saving The European Welfare State” από το Ινστιτούτο Delors, όπου έχει υποστηριχθεί- και προφανώς έχει εμπνεύσει τον κ. Μουζάλα- ότι τα προβλήματα που θέτει η υπογεννητικότητα στην Ευρώπη, σε σχέση με το κράτος πρόνοιας, θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσα από τη σωστή διαχείριση της μετανάστευσης προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, σε συμφωνία με χώρες του τρίτου κόσμου. (στοιχεία από άρθρο του Γρ. Σουλτάνη).

Και ενώ συντελούνται όλα αυτά στην χώρα μας εμείς με την αλληλεγγύη και την ευαισθησία που διακρίνει τον Ελληνικό λαό, προσπαθούμε να σώσουμε και τα δικά μας παιδιά, τις δικές μας δουλειές, τα δικά μας σπίτια, την δική μας πατρίδα. Είμαστε

Μετανάστες και επαίτες στον τόπο μας και το χειρότερο κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς, μόνο για φόρους και εξαθλίωση νομοθετούν γιατί εμείς δεν φέρνουμε κέρδη στα πορτοφόλια των Ευρωπαίων και όχι μόνο!!!

Μην κλίνετε τα ματιά, μην βάζετε το κεφάλι στην άμμο, η πατρίδα μας είναι στο έλεος δανειστών και καιροσκόπων. Ανασκουμπωθείτε:

Εδά είναι η ώρα μας!!

Δέσποινα Κουρουπάκη

Μέλος ΕΠΑΜ Σητείας

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ
Νεκρός εντοπίστηκε κυνηγός στα βουνά της Σητείας-Ο άνδρας αγνοείτο ενώ είχε πάει για κυνήγι
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Νεκρός εντοπίστηκε κυνηγός στα βουνά της Σητείας-Ο άνδρας αγνοείτο ενώ είχε πάει για κυνήγι
Η αλιεία της Κρήτης και τα προβλήματά της στην τηλεδιάσκεψη της CPMR από τον Αντιπρόεδρο της Γιώργο Αλεξάκη
ΚΡΗΤΗ
Η αλιεία της Κρήτης και τα προβλήματά της στην τηλεδιάσκεψη της CPMR από τον Αντιπρόεδρο της Γιώργο Αλεξάκη
Η BioSitia S.A. ανάμεσα στα elite olive oils!
ΣΗΤΕΙΑ
Η BioSitia S.A. ανάμεσα στα elite olive oils!
Έναρξη λειτουργίας του ελαιουργείου της Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. – στη Μονή Τοπλού
ΣΗΤΕΙΑ
Έναρξη λειτουργίας του ελαιουργείου της Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. – στη Μονή Τοπλού
Νέα εποχή για την Ένωση Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Νέα εποχή για την Ένωση Σητείας
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ Αντιπεριφέρειας
ΛΑΣΙΘΙ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ Αντιπεριφέρειας
Διαπεριφερειακή συνεργασία για την ποιότητα των τροφίμων και παράταση της προεδρίας της Περιφέρειας Κρήτης στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών “Arepo”
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Διαπεριφερειακή συνεργασία για την ποιότητα των τροφίμων και παράταση της προεδρίας της Περιφέρειας Κρήτης στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών “Arepo”
Σητεία-Αλμυρολαγνεία
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σητεία-Αλμυρολαγνεία
ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΛΑΣΙΘΙ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ