Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο…. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Τρία κείμενα στα οποία άμεσα η έμμεσα εμπλέκομαι, δημοσιεύτηκαν σε τοπικές εφημερίδες την επομένη των χριστουγέννων.

224 Προβολές

Δεν ξέρω αλλά είχα την την εντύπωση ότι τέτοιες άγιες μέρες γίνεται κάποιου είδους ανακωχή.Στο πρώτο ο Δήμαρχος θέτει θέμα για το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης,θεωρεί ότι η παρουσία μου στον Άγιο Νικόλαο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν αντιθεσμική διότι περιφρονείται κατ’ αυτόν το τρόπο η λαϊκή θέληση που έχει εκφραστεί στις εκλογές του 2014, θεωρεί ότι μόνο αυτός έχει δικαίωμα να προωθεί τα τοπικά θέματα (σημ. παρακάμπτοντας συχνά ακόμα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου) τα βάζει με αυτούς που με εκάλεσαν κ.λ.π. Στο δεύτερο κείμενο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παλαικάστρου θεωρεί ότι “κάποιοι αιρετοί” τους οποίους αποκαλεί “ηθικούς αυτουργούς” παραπλάνησαν τους Σητειακούς πολίτες στο θέμα του παραλιακού δρόμου, διερωτάται εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και ουσιαστικά απειλεί ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα.Στο τρίτο κείμενο ο Αντιδήμαρχος Κος Λατζανάκης παραληρώντας, με παρομοιάζει με το συμπαθέστατο ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο διότι λέει η παρουσία μου παντού προκαλεί…ανακατωσούρα. Ας μου επιτραπεί λοιπόν να σχολιάσω.

Κε Δήμαρχε: Βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η πολυφωνία και ο διάλογος, οι θέσεις αλλά και οι αντιθέσεις που συχνά οδηγούν σε συνθέσεις. Δεν έχετε μόνο εσείς, ο εκλεγμένος Δήμαρχος το προνόμιο και το μονοπώλιο της αλήθειας.

Δυστυχώς εξ’ αρχής δεν μπορέσατε να διαχειριστείτε αυτό το δώρο της δημοκρατίας που λέγεται διαφορετικός λόγος, άλλη άποψη. Ειρωνία, απαξίωση, χλευασμός, να μην τα ξαναλέμε.
Ευθύνη για τη πορεία του Δήμου δεν έχετε μόνο εσείς, έχει και η αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα όταν ως Δήμαρχος δεν εκπροσωπείτε τη πλειοψηφία στα μεγάλα θέματα του Δήμου όπως: την κατασκευή λατομείου πάνω απο τη πηγή της Ζου, την εγκατάσταση του θηριώδους αιολικού πάρκου στη Σίτανο και στο Καρύδι (κυρίως), στο παραλιακό μέτωπο που αποδεκτήκατε τη χειρίστη λύση των μεγάλων βράχων μήκους 400μ που με μαθηματική ακρίβεια θα κατέστρεφαν τη παραλία της Σητείας κάτι που και ο πλέον απλός πολίτης αντιλήφθηκε (αλήθεια γιατί δεν αναφέρατε στο πρωθυπουργό το μείζονος σημασίας θέμα αυτό;), ο ΒΟΑΚ (μετά απο επίμονες παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης,σε δύο δημοτικά συμβούλια επιτέλους λειτούργησαν τα αντανακλαστικά σας και αντιληφτήκατε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει το Λασίθι εκτός σχεδιασμού), κ.α.

Θεωρούμε ότι η αντιπολίτευση οφείλει να διατυπώνει και να προωθεί τα παραπάνω θέματα στούς αιρετούς όλων των βαθμίδων, ακόμα και στο πρωθυπουργό όταν δίνεται η ευκαιρία.
Η επίσκεψη λοιπόν του πρωθυπουργού μετά υπουργών ήταν μια τέτοια ευκαιρία. Προσκληθήκαμε και εκμεταλευτήκαμε την ευκαιρία. Συζητήσαμε με υπουργούς, βουλευτές,τον Κο Περιφερειάρχη (ασκήθηκε πίεση να εγγυηθεί γραπτώς για την υλοποίηση και των δύο φάσεων του έργου, δηλ. αποκατάσταση του παραλιακού αλλά και της παραλίας πράγμα που έκανε). Πού είναι το κακό; Αν υπήρξε κάποιο παρασκήνιο δεν μας αφορά. Κανένα παρασκήνιο δεν μας αφορά. Σταματήστε λοιπόν να μας κάνετε…. αντιπολίτευση.

Κε Πρόεδρε της Τ.Κ Παλαικάστρου: στο κείμενο που δημοσιοποιήσατε κυριαρχεί η αοριστολογία και η έλλειψη θάρρους που προδίδει τον υποβολέα. Λέτε ότι όσον αφορά το παραλιακό δρόμο, κάποιοι αιρετοί παραπλάνησαν τους Σητειακούς πολίτες. Λέτε δηλαδή ότι κάποιοι αιρετοί κατάφεραν να παραπλανήσουν το Συλλόγο Μηχανικών, τη Περιηγητική Λέσχη, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Συλλόγο Καταστημάτων Εστίασης, την Ενωσης Επιχειρ. Ενοικ. Διαμερισμάτων, το Συλλόγο Εργαζομένων ΟΤΑ, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και βασικά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του Διαδικτυακού Ψηφίσματος Πολιτών, και από το αποτέλεσμα της συλλογής υπογραφών. Λέτε δηλαδή ότι όλοι οι παραπάνω αποτελούν μια ευάλωτη άβουλη μάζα που παραπλανήθηκε απο κάποιους ικανούς αιρετούς. Αντιλαμβάνεστε ότι προσβάλετε και υποτιμάτε ιστορικά σωματεία και συλλόγους και το σύνολο των πολιτών. Λέτε ότι δεν ακούσατε τους “αντιπολιτευόμενους υποκριτές να φωνάζουν ότι θέλει παραλιακό δρόμο η Σητεία”. Εμείς όμως, όλοι εμείς που ανήκουμε στην συντριπτική πλειοψηφία, τους ακουσαμε να ζητάνε το αυτονόητο, δηλαδή άμεσα αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου αλλά και άμεσα αναπλήρωση και αποκατάσταση της παραλίας, βασική προυπόθεση ανάπτυξης και προόδου της Σητείας, πράγμα που όπως φαίνεται σας είναι αδιάφορο. Λέτε -τώρα που κατέρευσε ο παραλιακός- ότι άμεσα θα καλέσετε τον εισαγγελέα να καταλογίσει ευθύνες για τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παραλιακός δρόμος Επειδή λοιπόν ο παραλιακός δρόμος βρίσκεται σε αυτό το χάλι εδώ και χρόνια(τον διασχίζω 4-5 φορές ημηρεσίως τα τελευταία 15 χρόνια) αναρωτιέμαι τι ενέργειες έχετε κάνει όλα αυτά χρόνια. Έχετε και εσείς ευθύνη για τη κατάσταση αυτή. Όσο για τον εισαγγελέα, ειλικρινά εάν το κάνετε θα σας ευγνωμονούν όλοι οι πολίτες διότι όλοι θα ήθελαν να μάθουν ποιός οι ποιοί ευθύνονται για τη καταστροφή του δρόμου και της παραλίας (επέκταση του λιμενοβραχίονα χωρίς ακτομηχανική μελέτη, λεηλασία του ποταμου Πεντέλη) και για την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουμε όλοι υποστεί, ιδιαίτερα οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Ιτάνου.

Ποιοί ευθύνονται που καθυστερεί η αποκατάσταση του δρόμου; Ποιοί ευθύνονται και δεν μπορούμε νόμιμα να υλοποιήσουμε την πλέον αποδεκτή λύση που είναι το τοιχίο θωράκισης, εσωτερικό η εξωτερικό και συζητάμε για κατσάβραχα; Προφανώς αυτοί που παρέλειψαν να νομιμοποιήσουν το δρόμο όταν το κράτος έδωσε αυτή τη δυνατότητα(τελευταία παράταση εως 31/12/2013) και τώρα έχει καταστεί παράνομος. Ποιός ήταν τότε Δήμαρχος; Ποιοί φταίνε και τώρα βρισκόμαστε σε νομικό αδιέξοδο; Είναι δυνατόν να ζητάμε να κάνουν στραβά μάτια-και ως πότε- ο προιστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ο Λιμενάρχης κ.α.;

Αν είχε γίνει στο παρελθόν η γίνει τώρα που μιλάμε- ο μη γένοιτο- ένα ατύχημα σε ποιόν η ποιούς θα καταλογιστεί η ευθύνη;

Γιατί δεν γίνεται νέα χάραξη εκτός αιγιαλού έτσι ώστε να αποκτήσει ένα νόμιμο παραλιακό δρόμο;
Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν. Προχωρείστε λοιπόν όπως υποσχεθήκατε σε εισαγγελική έρευνα διαφορετικα θα είστε αναξιόπιστος.

Κε Λατζανάκη-αντιδήμαρχε Σητείας: Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν μπορώ να κατέβω τόσο πολύ. Κανένα σχόλιο.
ΣΗΤΕΙΑ 3/01/2017
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
ΣΗΤΕΙΑ
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
ΚΡΗΤΗ
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Χωρίς κατηγορία
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης
ΛΑΣΙΘΙ
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης