ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ για Υγεία?

44 Προβολές

Ασφαλισμένη-ε, άνεργη-ε, νέα-ε
Μήν ανέχεσαι την κατάργηση κλινών των δημοσίων νοσοκομείων,την συγχώνευση νοσοκομείων, την επιχειρηματική δράση στις δομές υγείας,την μετατροπή της υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Μην συμβιβάζεσαι με τους μισθούς και συντάξεις πείνας και παροχές υγείας επιπέδου πτωχοκομείου, με την στέρηση του βιβλιαρίου υγείας στους ανασφάλιστους.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε απόλυτη συμφωνία με την Ε.Ε έχει κηρύξει παύση πληρωμών και στον τομέα της υγείας με καταστροφικές επιπτώσεις για τα λαϊκά στρώματα. Η απειλούμενη μείωση του προσδόκιμου ζωής – σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες- έστω και για ένα χρόνο θα προκαλέσει 10.000 θανάτους ετησίως. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών για υγεία πρόνοια ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν πιο ακριβά τις υπηρεσίες υγείας και τα φάρμακα που έχουν ανάγκη αφού ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει ένα ελάχιστο πακέτο παροχών .
Η συγκυβέρνηση με το κλείσιμο και την συγχώνευση των μονάδων υγείας επιδεινώνει την ήδη τραγική κατάσταση των δομών υγείας, ευνοεί τους μεγαλοκαρχαρίες – επιχειρηματίες της υγείας προσφέροντας τους ένα μεγάλο πεδίο κερδοφορίας, ενώ συγχρόνως μετατρέπει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με γνώμονα τα κέρδη που θα βγάζουν από τους ασθενείς – πελάτες. Η αλλαγή στους οργανισμούς των νοσοκομείων θα φέρει μαζικές απολύσεις στους εργαζομένους ανεξάρτητα από ειδικότητα και προϋπηρεσία. Δεν εξαιρείται κανείς, όσο μεγάλο ή κεντρικό κι αν είναι το νοσοκομείο. Βασικό κριτήριο στην αξιολόγηση θα είναι η κερδοφορία του νοσοκομείου που σημαίνει φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους σε όποια ειδικότητα και αν είναι..
Οι Λασιθιώτες βιώνουμε ότι ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, γενικά σε όλη τη χώρα. Έχουν ευθύνη οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο της υγείας, οι τοπικοί «άρχοντες», δήμαρχοι και βουλευτές που αποκρύπτουν ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι ενιαία, ότι στοχεύει ακριβώς στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας και ταυτόχρονα αποπροσανατολίζουν τον Λαό λέγοντας του ότι η ευθύνη είναι κάποιων ασυνείδητων, ότι είναι ευθύνη των τοπικών κομματικών δυνάμεων που παρεπιπτόντως είναι όλες από τα ίδια κόμματα. Ιδιαίτερη ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αφού μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρωμόνοδρομου σπέρνουν αυταπάτες καλώντας σε αγώνα για το αυτοδιοίκητο των νοσοκομείων ενώ δεν λένε τίποτα για την υποχρηματόδοτηση της Υγείας όπου μόνο στο πρόσφατο μεσοπρόθεσμο η μείωση είναι 500εκ ευρώ. Όλοι οι προσκυνητές της ΕΕ μαζί, δεν λένε τίποτα για τις απολύσεις, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα. Δεν λένε ποιος θα αναλάβει την χρηματόδοτηση των αυτοδιοίκητων νοσοκομείων γιατί τότε θα αυτοξεσκεπαστούν, το 5ευρω θα παραμείνει και θα αυξάνεται, η λειτουργία των νοσοκομείων θα γίνεται με ιδιωτικοοιοκονομικά κριτήρια(όπως και η αξιολόγηση τους) καταργώντας παροχές και δικαιώματα των εργαζομένων, εντατικοποιώντας περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις, βάζοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Με λίγα λόγια δεν λένε τίποτα από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων γιατί συμφωνούν με αυτή την πολιτική, το «ρεαλισμό» της και τους αντιλαϊκούς στόχους της.
Ας απαντήσουν όλοι αυτοί τι φταίει και κάθε χρόνο επιδεινώνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον νομό; γιατί στα νοσοκομεία του νομού υπάρχει τρομακτική έλλειψη υγειονομικού υλικού, γιατί δεν υπάρχουν βαμβάκι και γάζες; γιατί υπάρχει έλλειψη φαρμάκων; γιατί οι αξονικοί τομογράφοι είναι χαλασμένοι; με αποτέλεσμα ασθενείς να στέλνονται στο Ηράκλειο, να κόβονται εφημερίες και τα νοσοκομεία να μένουν τελείως ακάλυπτα για σοβαρά περιστατικά λόγω έλλειψης καρδιολόγου και άλλων ειδικοτήτων. Γιατί τα χωριά της υπαίθρου αντιμετωπίζουν την παντελή απουσία αγροτικών γιατρών; Γιατί οι υπέρογκες αύξησεις στην συμμετοχή που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, οι ελλείψεις μοναδικών φαρμάκων ακόμα και αντικαρκινικών; κάνοντας πολλές φορές δύσκολη την συνέχιση της θεραπείας τους και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη της Ε.Ε, έχουν ή δεν έχουν μνημόνιο, μεγάλο ή μικρό δημοσιονομικό χρέος όπως η Γερμανία και η Σουηδία, είναι ή δεν είναι στο ευρώ όπως η Βρετανία, έχουν φιλελεύθερες ή κοκκινοπράσινες κυβερνήσεις όπως η Δανία. Παντού προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων, σε περικοπές σε υγεία-πρόνοια, σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, είναι αυταπάτη, επικίνδυνη για τον λαό, να πιστέψει ότι τα μέτρα παίρνονται γιατί η συγκυβέρνηση είναι υποταγμένη στην Τρόικα ή στους Γερμανούς όπως προσπαθούν να πείσουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΕΞ. ΕΛΛ. και η φασιστική-ναζιστική Χ.Α. Αθωώνουν έτσι την πολιτική που υπηρετεί τους μεγάλους ομίλους, τα μονοπώλια, την πολιτική της Ε.Ε. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα στην αυταπάτη οτι μπορεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία να μεγαλώνει και συγχρονως να είναι εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και να προσφέρονται δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας. Κρύβουν πως όσο τα κλειδιά της οικονομίας θα είναι στα χέρια μιας χούφτας κηφήνων και η Ελλάδα είναι μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τέλος.
Στη ενιαία επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησής, που δέχονται τα λαϊκά στρώματα, η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία και να αφορά το σύνολο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Το ΚΚΕ θα αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία, τις ταξικές και ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, τις λαϊκές επιτροπές για:
Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.
Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα. Κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία) για αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους (εφημερίες, υπερωρίες κλπ.) προς τους ασφαλισμένους, για φάρμακα, ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και υγειονομικά υλικά και προς τους συμβεβλημένους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες Υγείας.
Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Κέντρων Υγείας, πολυ-ιατρείων και εργαστηρίων του ΙΚΑ. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων, κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων και άλλων υποδομών και υπηρεσιών τους.
Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.
Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους και ΑμΕΑ χρειάζονται βοήθεια και κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιστοιχίσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες τους και τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής, η ύπαρξη ενός ικανού αριθμού εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και άλλου που μπορεί να εκπαιδευθεί.
Ο λαός δε χρωστάει τίποτα. Την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Γι’ αυτό απαιτείται να δυναμώνει η λαϊκή συσπείρωση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία που θα οικοδομήσει ένα πραγματικά λαϊκό σύστημα Υγείας που θα εξασφαλίζει αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους.
ΝΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ 20/11/12

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα
Χιόνισε χθες στα ορεινά της Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Χιόνισε χθες στα ορεινά της Σητείας
Τυπογραφίας, συνέχεια…
Χωρίς κατηγορία
Τυπογραφίας, συνέχεια…
Τι συμβαίνει πραγματικά στο Παλαίκαστρο!
ΑΠΟΨΕΙΣ
Τι συμβαίνει πραγματικά στο Παλαίκαστρο!
Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της τυποποίησης του ελαιολάδου στην Κρήτη στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού του κρητικού ελαιολάδου ως ΠΓΕ
ΚΡΗΤΗ
Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της τυποποίησης του ελαιολάδου στην Κρήτη στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού του κρητικού ελαιολάδου ως ΠΓΕ
Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος-Συζητήθηκαν 8 μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
ΚΡΗΤΗ
Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος-Συζητήθηκαν 8 μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Πρόεδρο του Τμήματος ΕΛΜΕΠΑ Αγίου Νικολάου
ΛΑΣΙΘΙ
Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Πρόεδρο του Τμήματος ΕΛΜΕΠΑ Αγίου Νικολάου
Δελτίο τύπου συνδυασμού: ΣΗΤΕΙΑ:Επιστροφή στο Μέλλον
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
Δελτίο τύπου συνδυασμού: ΣΗΤΕΙΑ:Επιστροφή στο Μέλλον
ΒΟΑΚ, από την εξαγγελία στην δέσμευση και μέχρι την ολοκλήρωση, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΟΑΚ, από την εξαγγελία στην δέσμευση και μέχρι την ολοκλήρωση, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη
Πώς να προστατευτούμε από τους αντιεμβολιαστές
ΑΠΟΨΕΙΣ
Πώς να προστατευτούμε από τους αντιεμβολιαστές
Νέα κρούσματα covid στην περιοχή της Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Νέα κρούσματα covid στην περιοχή της Σητείας