Νέα απαντητική επιστολή του Ιατρού Γ/Μ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ στον εκδότη της «ΝΕΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ» N Ρεμπελάκη

48 Προβολές

Χαίρομαι που διακρίνω από την απάντησή σου κάποια διάθεση «συγκρατημένης» αυτοκριτικής εκ μέρους σου τουλάχιστον όσον αφορά το σκέλος παροχής υγειονομικών υπηρεσιών από τους ιατρούς… τώρα που οι συνθήκες επιβίωσης του νοσοκομείου είναι οριακές και έκρυθμες!!… Θέλω να πιστεύω μάλλον μετά την ανταπάντησή μου… αντιλαμβανόμενος την πολυπλοκότητα των αρνητικών νοσοκομειακών εξελίξεων τα τελευταία χρόνια για την περιοχή μας.
Αλλά και δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι ούτε είχες καταλάβει ούτε κατάλαβες ποτέ (ηθελημένα ή όχι) το «βάθος» της λειτουργίας του νοσοκομείου μας και σε επίπεδο κλινικών και σε επίπεδο διοικητικό!!…
Ποτέ δεν είπα ότι εσύ και η εφημερίδα σου υπονομεύει την λειτουργία του νοσοκομείου (αυτά είναι δικά σου λόγια και δική σου ερμηνεία!!) «εκ του πονηρού» όπως επίσης διαπιστώνω ότι εξακολουθείς παρά ταύτα να βλέπεις μονομερώς τις διαχρονικές «υποβαθμιστικές» και αρνητικές εξελίξεις του νοσοκομείου μας και επίσης να αναφέρεσαι σε πρόσωπα διοικητικά και πολιτικά πεπραγμένα του παρελθόντος χωρίς να γνωρίζεις τον «εν των βάθει» ρόλο που διαδραματίζουν στην λειτουργία του νοσοκομείου παρά μόνον βάσει των δικών σου «κριτηρίων» λες και οι κύριοι αυτοί είχαν το «αλάθητο» του Πάπα!!…
Και επιμένεις να συγκρίνεις «στατιστικώς» λειτουργίες «συγκεκριμένων» κλινικών όπως λες με την ιδιότητα άσκησης «κριτικής» για δημοσιογραφική ενημέρωση του κοινού των λαθών, παραλείψεων και ενεργειών που δυσφημούν το ίδρυμα για το καλό του νοσοκομείου όπως γράφεις… συγκρίσεις που δεν γίνονται για τον απλούστατο λόγο ότι κάθε μια κλινική έχει αφ’ εαυτού ιδιάζουσες ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες που δεν γνωρίζεις και γιατί οι πλειονότητα εξ’ αυτών δεν «εξομοιώνονται» ούτε «παραλληλίζονται» αριθμητικά και που δεν μπαίνουν στην «ζυγαριά» της σύγκρισης καθ’ όσον η λειτουργία των κλινικών είναι συλλογική, συμπληρωματική, αλληλοκαλυπτική σαν τους «κρίκους» μίας αλυσίδας που όταν διαταραχθεί ένας «κρίκος» κόβεται και η αλυσίδα!!
Η δε λειτουργία κάθε κλινικής εξαρτάται επίσης από τον αριθμό των ιατρών που διαθέτει, από τον αριθμό του νοσηλευτικού προσωπικού, από την αριθμητική κάλυψη των εφημεριών ανά μήνα και από όλους τους «κρίκους» της αλυσίδας παράγοντες που τα τελευταία χρόνια διαταράσσονται έντονα ανελλιπώς!!!
Εγώ θα παραβλέψω το γεγονός των προσωπικών σου αναφορών και χαρακτηρισμών στις εφημερίδες σου στο παρελθόν για το πρόσωπό μου (δεν μου αρέσει να σου το υπενθυμίζω… και το εννοώ!!) αλλά δυστυχώς η άσκηση κριτικής εκ μέρους σου κατά καιρούς για λειτουργίες κλινικών και ιατρών (σου υπενθυμίζω τις αναφορές σου για γιατρούς που «δουλεύουν» και για γιατρούς που «δεν δουλεύουν»…) και όπως επίσης οι αναφορές σου επί «στατιστικών» στοιχείων κίνησης των κλινικών όπως γράφεις με θετικό θα έλεγα και προτρεπτικό «πρόσχημα» και χωρίς να αμφισβητώ τις δημοσιογραφικές σου διαθέσεις για την καλή λειτουργία του νοσοκομείου μας… είναι ένα ακόμη «ανάρμοστο» και «επιπόλαιο» λάθος εκ μέρους σου για την συνεκτικότητα και συνοχή μίας εύθρυπτης και έκρυθμης νοσοκομειακής ισορροπίας στην «κόψη του ξυραφιού» και μάλιστα με τις σημερινές «υποβαθμιστικές» συνθήκες!!
Είναι άλλο θέμα η δημοσιογραφική σου «πρεμούρα» και «προτροπή» κάλυψης των κενών ιατρικών θέσεων και άλλο θέμα οι «συγκρίσεις» έργων και πράξεων παροχής υγειονομικών υπηρεσιών!!
Σε πρόσφατο άρθρο μου στα ΜΜΕ αναφέρθηκα στο γεγονός ότι η χαώδης, αναχρονιστική και απαρχαιωμένη νομοθεσία του Ε.Σ.Υ. αποτελεί σοβαρότατο παράγοντα «κατάρρευσης» ιδίως των περιφερειακών νοσοκομείων πέραν των απαράδεκτων ενεργειών των διοικήσεων και των «μεροληπτικών» μεταχειρίσεων υπέρ κάποιων και εις βάρος άλλων ακριβώς για να επιτευχθούν οι «υποβαθμιστικές» μνημονιακές πολιτικές!!.
Δεν είδα όμως «κριτική» για αυτούς που «φεύγουν» και για αυτούς που «έφυγαν»… ενώ άλλοι που μένουν μέχρι θανάτου στου «διαόλου τη μάνα»?…
Εκεί υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ονόματα, γεγονότα και ευθύνες «αποποίησης»;… ή μήπως κάποιοι εξ’ αυτών ανήκουν στους «συγκυβερνώντες» και είναι υπεράνω «αποποίησης» ευθυνών?…
Ας φροντίσουν λοιπόν οι «ιθύνοντες» να υπάρχουν πρώτα οι «μόνιμες» και «διαχρονικές» προϋποθέσεις λειτουργίας του νοσοκομείου και το τονίζω αυτό!!! και μετά βάλε την «ζυγαριά» σου να «ζυγίσεις»!!!… και να μας προσδιορίσεις επίσης τα «κριτήρια» σου σύγκρισης των παροχών υγειονομικών υπηρεσιών όλων των υπαρχουσών κλινικών του νοσοκομείου.
Αλλά και εφ’ όσον αναφέρεσαι και σε συγκεκριμένα διοικητικά άτομα οφείλω να σου υπενθυμίσω ότι επί των ημερών των άνωθεν «Κυρίων» και Κυριών» έγιναν οι πρώτες μεγάλες περικοπές δαπανών στην Υγεία με το καταστροφικό σχέδιο μετατροπής των «ενεργειών» εφημεριών σε «ετοιμότητας» που σημάδεψαν και την διαχρονική «κατάρρευση» και «υποβάθμιση» των νοσοκομείων ιδίως των περιφερειακών!! εξ’ ου και η δραματική επιστολή τέως Διευθυντού κλινικής του νοσοκομείου μας προς τα αρμόδια Υπουργεία που σου είχα αναφέρει στην απαντητική μου επιστολή και τις μετέπειτα «οργανικές» υποβαθμίσεις των νοσοκομείων χωρίς βέβαια να εξαιρώ και τις ευθύνες διοικήσεων και υπουργείων επόμενων κυβερνήσεων που ακολούθησαν την πεπατημένη μέχρι να φθάσουμε εκεί που φθάσαμε παρά τις όποιες προσπάθειες «οργανικής» αναβάθμισης του νοσοκομείου που έμειναν μόνον στα χαρτιά!!! γιατί οι αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο εξουσίας είχαν ήδη ληφθεί ανεπιστρεπτί!!!
Και εσύ «συγχωριανέ» Νίκο Ρεμπελάκη ασχολείσαι με «κτιριακές» και «κατασκευαστικές» κόντρες του παρελθόντος των πρώην άσπονδων πολιτικών εχθρών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για το νοσοκομείο και σημερινών φίλων «συγκυβερνώντων» και για τους λέβητες του καλοριφέρ!!! του νοσοκομείου που σήμερα οι υποτιθέμενοι συγκυβερνώντες δεν διαθέτουν χρήματα για να τους λειτουργήσουν στον χειμωνιάτικο ψόφο!!!
Και είναι ακόμα ένα λάθος σου να επιζητείς δημοσιογραφική «δικαίωση» με τις αναφορές σου σε διοικητικά πρόσωπα αρκεί να σου υπενθυμίσω (αν και δεν θα το ήθελα!) το πώς κατέληξες και τί δραματικά γεγονότα συνέβησαν στο νοσοκομείο της Ρόδου με τον συγκεκριμένο διοικητή όπου είχε διορισθεί και για ποιό λόγο βρήκε απέναντι του σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο της περιοχής!!
Όχι μόνον «ΚΟΝΤΗ» μνήμη «συγχωριανέ» αλλά και «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ»!!…
Και είναι ακόμη ένα λάθος σου να «επιμερίζεις» ευθύνες ιατρών ως γράφεις για την κατάσταση του νοσοκομείου αντί να αναζητήσεις αλλού τα πραγματικά αίτια «διαφυγής» ιατρών προς άλλα νοσοκομεία (τα έχω ήδη αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο).
Και μην «βάζεις» το χέρι σου «συγχωριανέ» στο Ευαγγέλιο για τους «Κυρίους» και τις «Κυρίες» των διοικήσεων γιατί και εγώ κάποτε το «έβαζα» για τους πρώην «ομοϊδεάτες» μου και «μ’ έκαψε» ο Θεός!!…
Και δεν νομίζω ότι υπάρχει «γραφικότητα» στα μεταξύ μας λεγόμενα όπως μου γράφεις… ούτε μας ταιριάζει ο μύθος του Αισώπου όπως λες και ούτε πώς δεν τον ενδιαφέρει τον κόσμο η μεταξύ μας αντιπαράθεση… γιατί βγαίνουν συνταρακτικές και μεγάλες «αλήθειες» και όχι υπεκφυγές!!
Με το να κρύβονται τα προβλήματα «κάτω από το χαλί» δεν βγήκαν λύσεις αλλά παραμένουν μόνον οι «βαβαλισμοί» όπως γράφεις και εσύ.
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο μόνο το τί θα γίνει από εδώ και πέρα!!…
Μα εσύ μόνος σου έδωσες την απάντηση!!… να γίνουν όλα «γυαλιά καρφιά» στα αρμόδια Υπουργεία ΜΠΑΣ… ΚΑΙ!!!…
Αλλά και εγώ από εδώ και πέρα έχω άλλη απάντηση… «ΑΝΤΕ ΓΙΑ» συγκυβέρνηση… και να μου γράφεται!!! και κάτσε εσύ να «βαβαλίζεστε»!!… όσο δε για την «αποποίηση» των ευθυνών να την αναζητήσεις στα υψηλά πολιτικά πρόσωπα… γιατί από Υπουργεία καλά πάμε… από νοσοκομεία όμως δεν πάμε!!!…
Και όπως είπαμε «συγχωριανέ»… πάντα με το «συμπάθειο»!!

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη
ΛΑΣΙΘΙ
Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη