ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!

90 Προβολές

του Χριστόφορου Καλαμπόκη

Σήμερα το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας, με πρωτεργάτες τον Πρόεδρό του, Κο Πετρουλάκη, την, κατά τα άλλα αγαπητή, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας Κα Πλατανάκη και με τον Δήμαρχο Κο Πατεράκη ο οποίος ανερυθρίαστα προσήλθε την ώρα της ψηφοφορίας για να παρέμβει και να επηρεάσει την εξέλιξή της, αποφάσισε για το ποια θα είναι η ταυτότητα της Σητείας. Με ποιο τρόπο θα εκφραστεί το σήμα κατατεθέν, ο μύθος της πόλης μας, ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, αυτό το παγκόσμια μοναδικό ερωτικό έπος των 10.000 στίχων.
Με μια ΓΙΓΑΝΤΙΑ κατακόκκινη καρδιά ύψους 2,5 μέτρων, μήκους 3 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και βάρους 4 τόνων!!!
Στην κατασκευή αυτή η οποια θα τοποθετηθεί σε πρώτη φάση,κοντά στο υφιστάμενο μνημείο του Βιτσέντζου Κορνάρου, προβλέπεται παγκάκι, έτσι ώστε να φωτογραφίζονται οι επισκέπτες της πόλης μας, με φόντο μάλιστα την μοναδική Καζάρμα.
Τέλειος συνδυασμός, δεν μπορείτε να πείτε!
Στην Σητεία των Ετεοκρητών, των Κορνάρων, των γραμμάτων και των τεχνών, πόσο πια περισσεύει η κακή αισθητική και η κακογουστιά;
Μέχρι πότε η προχειρότητα, η απουσία οράματος, ο ερασιτεχνισμός κι η ανευθυνότητα θα βασιλεύει σ’αυτόν τον τόπο;
Ας αγαπήσουμε τον τόπο μας λίγο παραπάνω. Το αξίζει…

ΥΓ. Για την ιστορία και μόνο, εγώ και ο Νίκος Καραμανωλάκης ήμασταν οι μόνοι που καταψηφίσαμε, θεωρώντας την κατασκευή ΚΙΤΣ και κυρίως θεωρώντας ότι υπάρχει ανάγκη διαφορετικής προσέγγισης του έπους του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, από αυτή την κακόγουστη επιλογή!

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα