Μήνυμα Δημάρχου Σητείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

45 Προβολές

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου προτρέπουν πάντα για στοχασμό για τα μηνύματα που τότε πρωτοεκφράστηκαν και σήμερα επαναπροσδιορίζονται, για όσα άλλαξαν και όσα παρέμειναν ίδια σε συνδυασμό και με τις συνθήκες πρωτοφανούς πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που σήμερα βιώνουμε.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έχει ανεξίτηλα σημαδέψει τη σύγχρονη ιστορία μας, κυρίως γιατί ήταν η κορύφωση της αμφισβήτησης μίας ολόκληρης εποχής και της σύγκρουσης με τους απάνθρωπους μηχανισμούς της δικτατορίας και αποτέλεσε έμπρακτη απόδειξη, ότι ο ελληνικός λαός ομοθύμως, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής τοποθέτησης ενώθηκε σε έναν κοινό αγώνα υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Οι κορυφαίες στιγμές δημιουργούνται όταν διαφορετικές κοινωνικές συνιστώσες συναντώνται σε έναν κοινό στόχο, όπως ήταν η ανατροπή της χούντας στο Πολυτεχνείο.

Το μήνυμα αυτό 41 χρόνια μετά, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Σήμερα που η χώρα, η κοινωνία και η νέα γενιά μαστίζεται από μία πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, οφείλουμε τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, που υπεραμύνθηκαν των αγώνων για Ελευθερία, Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη. Το παράδειγμα τους αποτελεί υπόμνηση της δικής μας ευθύνης να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για διαφύλαξη του δημοκρατικού κεκτημένου και διασφάλιση συνθηκών ειρήνης και ευνομίας για όλους.

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα