Δήλωση Γιώργου Δελημπαλταδάκη

373 Προβολές

Οι παρεμβάσεις για την υγεία και την πρόνοια στη Σητεία από τον κ. Γιώργο Δελημπαλταδάκη

Πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τη συμμετοχή μου στη δήθεν υποβάθμιση του νοσοκομείου Σητείας. Κάποιους όμως δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι η παραπληροφόρηση και η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τέτοιου ευαίσθητου θέματος, όπως είναι η υγεία, μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στην πορεία του νοσοκομείου.

Τους απασχολεί πολύ περισσότερο πώς να μετατρέψουν σε μερικές ψήφους τη σύγχυση που έχουν προκαλέσει στους πολίτες από αυτή τη συνεχιζόμενη λασπολογία, αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν στη λειτουργία του νοσοκομείου. Επειδή όμως η παραμονή μιας τέτοιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας ζημιώνει όχι μόνο εμένα προσωπικά αλλά και την πορεία του νοσοκομείου, θέλω να δηλώσω ότι η άρνηση μου να επιδίδομαι καθημερινά σε τέτοιες συζητήσεις δεν αποτελεί σε καμία απολύτως περίπτωση σύμπτωμα και στάση ενοχής. Απεναντίας αποτελεί σεβασμό και αγάπη στο χώρο εκείνο που εργάζομαι και αμείβομαι, στο χώρο που με ανέδειξε ως επαγγελματία της υγείας, που με έκανε γνωστό στους πολίτες της Σητείας. Ποια είναι η μέχρι σήμερα προσφορά μου στην ανάπτυξη του νοσοκομείου το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες από την καθημερινή μου στάση απέναντι στο ασθενή όσα χρόνια δουλεύω εκεί ως χειρουργός. Το γνωρίζουν από την αγωνία μου και την προσπάθεια που έκανα μαζί με όλους τους Σητειακούς να αποκτήσει το νοσοκομείο Αξονικό τομογράφο, που όπως μάθαμε πρόσφατα όλοι μας, από τους επιθεωρητές ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας που ήρθαν και έλεγξαν τα νοσοκομεία της περιοχής, το μηχάνημα αυτό αγοράστηκε στη μισή τιμή από την τιμή που αγοράστηκε την ίδια χρονική περίοδο σε διπλανό νοσοκομείο. Κι αυτό επειδή υπήρξε απόλυτος σεβασμός και διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας.

Εκείνο όμως που δεν είναι ίσως γνωστό στο ευρύ κοινό είναι τι έχω κάνει για το νοσοκομείο Σητείας από τη θέση ευθύνης που κατέχω σήμερα στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Δώδεκα θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων έχουν εγκριθεί και προκηρυχτεί. Οι γιατροί αυτοί θα έχουν διοριστεί τους επόμενους μήνες για να καλύψουν ανάγκες του νοσοκομείου. Αναφέρω επίσης ότι η κενή θέση του χειρουργού που προέκυψε με την αποχώρηση μου από το νοσοκομείο, καλύφθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με δική μου παρέμβαση. Η κενή θέση του μικροβιολόγου καλύφθηκε με γιατρό από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο με εντολή μετακίνησης που υπέγραψα και ο γιατρός αυτός αργότερα κατέλαβε τη θέση του διευθυντή στο μικροβιολογικό τμήμα. Όρισα επιστημονικά υπεύθυνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου ημέρας, που προσφέρει υπηρεσίες σε ψυχικά ασθενείς της περιοχής της Σητείας, τον ψυχίατρο του κέντρου ψυχικής υγείας του Αγίου Νικολάου. Αυτή η υπηρεσία δε λειτουργούσε προκλητικά επί έτη και ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις προ ολίγων ημερών. Τρεις υπάλληλοι, από το παραϊατρικό προσωπικό, έχουν μετακινηθεί από άλλα νοσοκομεία και εργάζονται στο νοσοκομείο Σητείας, με δική μου εντολή μετακίνησης. Απεναντίας, δεν έχω δεχτεί κανένα απολύτως από τα πολλαπλά αιτήματα για αποχώρηση υπαλλήλων από το νοσοκομείο Σητείας. Κι αυτό παρά την πικρία που εισπράττω από τους υπαλλήλους που το ζητούν και τη δυσαρέσκεια πολιτικών προσώπων που θα επιθυμούσαν μια τέτοια μετακίνηση.

Όλα αυτά γιατί ο στόχος μου είναι ένας και μόνο, η ανάπτυξη του νοσοκομείου Σητείας. Και επειδή το νοσοκομείο Σητείας δε μπορεί να διεκδικήσει κοινοτικούς πόρους για την ανάπτυξη του, αφού δεν έχει διαχειριστική επάρκεια, το βάρος αυτό το έχω αναλάβει με μεγάλη μου χαρά, προσωπικά ο ίδιος, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της Υγειονομικής Περιφέρειας. Έτσι έχουμε πάρει έγκριση για αγορά τεσσάρων μηχανημάτων από πόρους του ΕΣΠΑ, απαραίτητων για τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου. Τα μηχανήματα αυτά ήταν ένα τραπέζι χειρουργείου, ένας κλίβανος αποστείρωσης, ένας καρδιολογικός υπερηχογράφος και ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα. Επειδή όμως πρόσφατα έγινε δωρεά ενός υπερηχογράφου στο νοσοκομείο, από την οικογένεια Δημητρίου και Μάγδας Κουτσοδόντη και ευχαριστώ από τη θέση αυτή τους δωρητές, αποφασίστηκε και αντικαταστάθηκε ο υπέρηχος με μηχανήματα για το ακτινολογικό. Το συνολικό κόστος των μηχανημάτων αυτών ξεπερνά τις 500.000€.

Πολύ σημαντική όμως είναι και η προσπάθεια για ανέγερση και λειτουργία πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου στο Μακρύ Γιαλό. Μια πρωτοβουλία που έχω αναλάβει και σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, αφού έχουμε ήδη την έγκριση του οργανισμού λειτουργίας από το Υπουργείο Υγείας που περιλαμβάνει τρεις θέσεις ειδικευμένων γιατρών, τρεις θέσεις αγροτικών γιατρών και έξι θέσεις παραϊατρικού προσωπικού, με μηχανήματα μικροβιολογικού και ακτινολογικού. Το ιατρείο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί ως δωρεά στο Δημόσιο από τον εκλιπόντα συμπολίτη μας από τους Πεύκους, Νίκο Χατζάκη, τη χήρα του οποίου ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την προσφορά τους. Η μελέτες που απαιτούνται για την ανέγερση του κτηρίου εκπονούνται από την Υγειονομική Περιφέρεια και βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Πέραν τούτων έχω αναλάβει την πρωτοβουλία για ανακατασκευή του παλαιού κτηρίου του νοσοκομείου προκειμένου να γίνει ξενώνας που θα στεγάσει άτομα που έχουν ανάγκη κοινωνικής προστασίας. Μια τέτοια προνοιακή δομή γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει στην περιοχή μας. Οι μελέτες για τη μετατροπή του κτηρίου εκτελούνται και προσφέρονται εθελοντικά από τον πολιτικό μηχανικό κ. Γιάννη Περάκη και την αρχιτέκτονα κ. Γεωργία Ζαβερδινού, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της Υγειονομικής Περιφέρειας. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προσφορά τους.

Εάν λοιπόν αυτές μου οι ενέργειες μεταφράζονται από κάποιους ως προσπάθεια για να υποβαθμίσω ή να κλείσω το νοσοκομείο Σητείας, αυτό δεν αποτελεί μόνο ψέμα ή κατασυκοφάντηση αλλά ωμή παρέμβαση και απαξίωση των θεσμών, για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, με μικροκομματικούς σκοπούς και εκλογικά μικροσυμφέροντα. Εάν κάποιοι θέλουν να μηδενίσουν τις προσπάθειες που κάνω και απαξιώνουν όλες τις παραπάνω ενέργειες που έχω προβεί τότε ας μας πουν εκείνοι τι έχουν πράξει διαχρονικά για το νοσοκομείο Σητείας. Ας μας πουν με πιο δικαίωμα αυτοανακηρύσσονται προστάτες του νοσοκομείου ενώ γνωρίζουν ότι η στάση τους μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται.

Και κάτι ακόμα. Η διοίκηση του νοσοκομείου Σητείας και η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας δεν έχουν μιλήσει παρά μόνο για αναβάθμιση του νοσοκομείου. Το ίδιο ακριβώς αναφέρει και το Υπουργείο Υγείας δια στόματος υφυπουργού κου Τιμοσίδη, μετά από ερώτηση του κου Μιχ. Καρχιμάκη. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι δεν αποδέχονται τις επίσημες αυτές δηλώσεις ως ειλικρινείς, αλλά εμμένουν και κάνουν σημαία τους τις προτάσεις κάποιας επιστημονικής μελέτης, για να προκαλέσουν σύγχυση στον κόσμο. Τα συμπεράσματα όμως της μελέτης αυτής όχι μόνο δεν αποτελούν πολιτικές προτάσεις αλλά πολύ περισσότερο δεν αποτελούν πολιτικές αποφάσεις για το χάρτη υγείας της περιοχής. Οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Υπουργείο και υλοποιούνται από την Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκηση του νοσοκομείου. Η σύγχυση βέβαια που προκλήθηκε βολεύει ορισμένους, αφού ως γνωστό ‘‘στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται’’. Ευτυχώς όμως η λάσπη μένει για λίγο και η αλήθεια στο τέλος αποκαλύπτεται. Και για να είμαστε ειλικρινείς, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί εάν δεν είχα δηλώσει το ενδιαφέρον μου για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου κου Πατεράκη Θεόδωρου.

Εν κατακλείδι, η δική μου θέση για το νοσοκομείο ήταν και είναι ξεκάθαρη. Στηρίζω την ανάπτυξη του νοσοκομείου και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται. Όχι μόνο επειδή αυτό αποτελεί την πολιτική του Υπουργείου αλλά και επειδή πολύ σύντομα θα επιστρέψω στη θέση του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής και θα εργάζομαι ξανά ως χειρουργός στο νοσοκομείο.

Γιώργος Δελημπαλταδάκης

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα
Μεταγωγή των λαθροδιακινητών θετικών στον covid 19 στις φυλακές Αγιάς Χανιών
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Μεταγωγή των λαθροδιακινητών θετικών στον covid 19 στις φυλακές Αγιάς Χανιών
Διεξαγωγή Virtual (εικονικού) Ημιμαραθωνίου Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Διεξαγωγή Virtual (εικονικού) Ημιμαραθωνίου Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Η Περιφέρεια Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ένωσης AREPO ως προεδρεύουσα Περιφέρεια
ΚΡΗΤΗ
Η Περιφέρεια Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ένωσης AREPO ως προεδρεύουσα Περιφέρεια
Εγκαινιάστηκε το «Παπατζιρίτειο γήπεδο» από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου
ΛΑΣΙΘΙ
Εγκαινιάστηκε το «Παπατζιρίτειο γήπεδο» από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου
Την οικονομική ενίσχυση των μελισσοπαραγωγών της Κρήτης ζητάει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Μ. Χνάρης
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Την οικονομική ενίσχυση των μελισσοπαραγωγών της Κρήτης ζητάει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Μ. Χνάρης
στην Καρδίτσα τα προϊόντα που συγκεντρώνει ο “ιστός”
ΛΑΣΙΘΙ
στην Καρδίτσα τα προϊόντα που συγκεντρώνει ο “ιστός”
Σε τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης με κυβερνητικούς παρά-γοντες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία
ΚΡΗΤΗ
Σε τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης με κυβερνητικούς παρά-γοντες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία
πρωτοβουλία συγκέντρωσης προϊόντων για τη στήριξη των μεταναστών στη Λέσβο
ΣΗΤΕΙΑ
πρωτοβουλία συγκέντρωσης προϊόντων για τη στήριξη των μεταναστών στη Λέσβο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Σητείας
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 41ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς
ΚΡΗΤΗ
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 41ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς