Αρθρο του Συμεωνίδη Σίμου, για τις ΑΠΕ

58 Προβολές

Αρθρο του Συμεωνίδη Σίμου, δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Σητείας, εκλεγμένο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σητείας.

*(στο παρόν άρθρο περιέχονται και ζητήματα που ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σητείας ση συνεδρίαση του Δημ.Συμβ. στις 23/10/2019. Είναι τα τονισμένα σημεία του κειμένου και κάτω από την γραμμή όλα)

Αυτή η συζήτηση δυστυχώς δεν είναι καινούρια και απότι φαίνεται θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα αφού η κυβερνητική θέση για γενναία αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας είναι δεδομένη. Πέρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση αξιοποιεί και εμπλουτίζει ένα νομοθετικό πλαίσιο σκανδαλωδώς φιλικό για τις επενδύσεις στις ΑΠΕ. Άλλωστε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα τα έτη 2016-2017 τέθηκαν σε λειτουργία πάνω από 500MW νέων αιολικών σταθμών.

Ειδικά το νησί μας, η Κρήτη, είναι περιοχή μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω της γεωγραφίας της και του φυσικού της περιβάλλοντος, με το υψηλό αιολικό δυναμικό και την ηλιοφάνεια της.

Η ηλεκτρική διασύνδεση της με την ηπειρωτική χώρα θα επιταχύνει τον παραπάνω σχεδιασμό και η πολυπόθητη, από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, επέκταση των ΑΠΕ στην Κρήτη θα γίνει πραγματικότητα.Η κυβέρνηση της ΝΔ ως κύριο αναπτυξιακό καθήκον έχει θέσει την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών και την ολοκλήρωση όλων των διεθνών πρότζεκτς για υποδομές φυσικού αερίου, επιτάχυνσης των διαδικασιών για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με προσέλκυση “διεθνών παικτών” όπως λένε.

Ειδικά για τις ΑΠΕ, έχει αποδειχθεί ότι παράγουν ρεύμα με πολύ υψηλότερο κόστος σε σχέση τόσο με τα λιγνιτικά εργοστάσια όσο και με τα μεγάλα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, που παραδόξως δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των ΑΠΕ. Επομένως η αύξηση της διείσδησης των ΑΠΕ οδηγεί αντικειμενικά σε σημαντική αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος την επόμενη περίοδο, για να αποπληρωθούν αυτές οι πανάκριβες πηγές ενέργειας, που παράγουν ενέργεια με πολλαπλάσιο κόστος τόσο της παραγωγής από λιγνίτη, όσο και της παραγωγής από υδατοπτώσεις.

Το παραπάνω σε συνδυασμό με την προώθηση της πολιτικής της απελεύθερωσης της ενέργειας, που στόχο έχει την προώθηση της ενέργειας ως εμπόρευμα, οδηγούν σε νέες πρόσθετες αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, οξύνουν την “αναρχία” στον κλάδο. Με απλά λόγια, εκεί ειναι το ζουμί της όλης υπόθεσης, στην απελευθέρωση της ενέργειας, αφού δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, τα πάντα κινούνται στην λογική του καπιταλιστικού κέρδους. Το πια τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί, που θα χρησιμοποιηθεί, ακόμα και με ποιους όρους θα πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις είναι όλα στα χέρια των μεγάλων ομίλων της ενέργειας.

Το πρόσφατο σχέδιο “διάσωσης της ΔΕΗ” της ΝΔ είναι ακόμα ένα βήμα στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πήρε τη σκυτάλλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡiΖΑ που με το 3ο

μνημόνιο συμφωνήθηκε να φτάσει η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% του συνόλου της αγοράς, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των άλλων ιδιωτικών ομίλων. Υποχρέωσαν την ΔΕΗ να πουλά το ρεύμα που παράγει κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της. Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει και εμπλουτίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παράλληλα βέβαια αξιοποιούν την ευαισθησία του λαού σε θέματα περιβάλλοντος, για να προωθήσουν τα σχέδια τους. Η επίκληση στην προστασία του περιβάλλοντος είναι υποκριτική από τους εκπροσώπους του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει το περιβάλλον και στη συνέχεια εμπορεύεται την προστασία του. Οι πραγματικοί στόχοι της ΕΕ για την “πράσινη ενέργεια” ήταν να επιταχυνθεί η “απελευθέρωση” της αγοράς, να περιοριστεί η εξάρτηση της ΕΕ από εισαγόμενα καύσιμα και να προωθηθεί η σχετική ευρωενωσιακή τεχνολογία στις ΑΠΕ.

Αν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον, θα έδιναν βάρος στους μεγάλους υδροηλεκτρικούς σταθμούς που συμβάλουν ταυτόχρονα στην ύδρευση, στην άρδευση και στην αντιπλημμυρική προστασία. Δεν θα επέτρεπαν να συνοδεύεται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων με την καταστροφή μεγάλων εκτάσεων δασικής γης, με τη διατάραξη της βιοποικιλότητας και της υδρολογικής ισορροπίας, με την προκλητικά δυσανάλογη κατανομή των αιολικών πάρκων στις διάφορες περιοχές της χώρας, με τα κουφάρια των παλιών ανεμογεννητριών που εγκαταλείπουν οι εταιρείες.

Αν τους ενδιέφερε η εξοικονόμηση Ενέργειας, δεν θα αύξαναν την ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο, που λόγω απωλειών αποτελεί μεγάλη σπατάλη Ενέργειας.

Να τονίσουμε εδώ ότι το εμπόριο ρύπων της ΕΕ και η αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει και συνεχίζει να ρυπαίνει”, δεν έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Τα χρήματα που σπαταλώνται σ’ αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ, καθώς και για την ενίσχυση του δικτύου ώστε να αντισταθμίζεται η αστάθεια που δημιουργούν οι ΑΠΕ, θα μπορούσαν να διατεθούν στην αξιοποίηση του εγχώριου λιγνίτη με σύγχρονη τεχνολογία, πιο φιλική στο περιβάλλον, με μονάδες συνδυασμένου κύκλου, υψηλής ενεργειακής απόδοσης και για τη μετεγκατάσταση οικισμών που γειτνιάζουν σε ρυπογόνες δραστηριότητες.

Το κριτήριο τους, επομένως, για την εγκατάσταση των ΑΠΕ δεν είναι τεχνικό, δεν έχει να κάνει με την κάλυψη των αναγκών του λαού σε ενέργεια. Κριτήριο του νομοθετικού πλαισίου των ΑΠΕ και των επιλογών εγκατάστασης τους είναι το ποσοστό κέρδους που θα πετύχουν οι επενδυτές.

Εμείς ως “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σητείας”, η παράταξη του ΚΚΕ στον Δήμο μας, δεν βάζουμε ζήτημα τεχνολογίας, βάζουμε το ζήτημα με πιο κριτήριο εγκαθίστανται οι ΑΠΕ σημερα. Η επιλογή του ενεργειακού μείγματος και ο γενικότερος ενεργειακός σχεδιασμός γίνεται με κριτήριο την κερδοφορία των επενδυτικών ομίλων στον ενεργειακό τομέα και έχουμε το παράδοξο σε μία χώρα τόσο πλούσια σε ενεργειακούς πόρους, να υπάρχει τόσο μεγάλη ενεργειακή φτώχεια.

Για να δούμε όμως:

-οι συγκεκριμένες επενδύσεις που συζητάμε σήμερα βρίσκονται έξω από τον σχεδιασμό και το πλαίσιο που ανέφερθηκε προηγουμένως;

-Μήπως η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας είναι κάτι άσχετο από αυτό που συζητάμε;

-Μήπως τα παραπάνω τα διαψεύδει κανείς σας;

Δυστυχώς για τους υπερασπιστές αυτής της πολιτικής η πραγματικότητα είναι πολύ πεισματάρα.

Επιβεβαίωνεται και στον Δήμο Σητείας η άποψη μας για το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης σαν “αμορτισέρ” κοινωνικών αντιδράσεων και πεδίο ενσωμάτωσης. Στην χειρότερη δρουν ανοικτά ως

ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων, κάποιες φορές με ένα προσωπείο ευαισθησίας και ανησυχίας, ή αλλες φορές “διαφωνούν” γενικά αλλά τους τα χαλάει το νομοθετικό πλαίσιο, ότι δεν έχουν αρμοδιότητα και άρα “μάχονται” για να μείνει κάτι υποτίθεται στον Δήμο.Και στη μία και στην άλλη περίπτωση οι εκλεγμένοι με τα αστικά κόμματα στην Τοπική Διοίκηση μαζί και “χώρια” με τις κυβερνήσεις των κομμάτων τους δίνουν “λευκή επιταγή” στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους της ενέργειας να αλωνίζουν στην περιοχή εκμεταλλευόμενοι βέβαια ένα νομοθετικό πλέγμα, διαχρονικά, σκαναλωδώς, φιλικό προς αυτούς τους ομίλους.

Ο σημερινός Δήμαρχος πρέπει να εξηγήσει στον Σητειακό λαό πως γίνεται η κυβέρνηση να δίνει άδεια για ένα έργο που δεν το θέλει κανείς. Μάλιστα κυβερνάει το δικό του κόμμα, επομενώς ας μας πει πολιτικά πως τοποθετείται στην πολιτικής της απελεύθερωσης της ενέργειας που έχει αποτέλεσμα τις επενδύσεις που συζητάμε σήμερα.

Ταυτόχρονα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το θέμα για την αλλαγή μελών της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης εκμίσθωσης για το ηλιοθερμικό μας είπε ότι εγώ δεν θα απολογηθώ για ένα ζήτημα που κρατάει κοντά μία δεκαετία.

Ο προηγούμενος Δήμαρχος κ.Πατεράκης είναι επίσης υπόλογος απέναντι στο Λαό, αφού ως φανατικός υπερασπιστής αυτής της πολιτικής ουδέποτε αντιστάθηκε στον ενεργειακό σχεδιασμό που αναφέρθηκε παραπάνω. Απεναντίας, το είχε και άγχος πως προχωράει, δεν ήταν απλά ανεκτικός αλλά ενεργητικός προωθητής αυτών των σχεδιασμών(βλ.ημερίδα, θετικές γνωμοδοτήσεις όποτε του ζητήθηκε κ.α.).

Αναπαράγουν όλοι οι φανεροί και “κρυφοί” υποστηρικτές αυτού του σχεδιασμού την επιχειρηματολογία των νέων θέσεων εργασίας και των αντισταθμιστικών οφελών του Δήμου ως λύση ή φάρμακο αντίστοιχα.

Ακόμα και αν όλα τα λύνανε, το ζήτημα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος, τους δρόμους, τα σπήλαια, τις μέλισσες, την αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία, πάλι από τη στιγμή που είναι στα χέρια τους και παίζουν εντός έδρας στο καπιταλιστικό γήπεδο με διαιτητή το κράτος τους, όλα θα γίνουν θρύψαλλα και η ζωή της πλειοψηφίας του λαού θα χειροτερέψει.

Οι Σητειακοί έχουν εμπειρία αφού έχουν μόνιμα στον ορίζοντα τους, όπου και αν κατοικούν, για γείτονα ανεμογγενήτριες, φωτοβολταϊκά πάρκα, εργοστάσιο της ΔΕΗ. Ξέρουν από πρώτο χέρι ποιος βγαίνει κερδισμένος και πιο ζημιωμένος από αυτή την κατάσταση.

Οι λαϊκές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα είναι αντιμέτωπες με τους ολοένα και πιο φουσκωμένους λογαριασμούς, με αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία δέκα χρόνια να είναι πάνω από 150%,, εισπρακτικές εταιρείες που απειλούν να κόψουν το ρεύμα σε περίπου 890.000 πελάτες της ΔΕΗ αν δεν πάνε στο γκισέ άμεσα, το περιφημο τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) που μάλιστα εμφανίζει πλεόνασμα 200 εκατ.ευρώ που θα πριμοδοτήσει τα κέρδη των επιχείρησεων του κλάδου της ενέργειας.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ έχουν έρθει αντιμέτωποι με εναν αντεργατικό τυφώνα τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με σχέση προσωρινής απασχόλησης θα συνεχίσουν να εργάζονται στο βάλτο της ανασφάλειας, με μισθούς πείνας ενώ οι μόνιμοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα αντιμετωπίσουν νέο γύρο απολύσεων, με πακέτα “εθελούσιας εξόδου”, εντατικοποίηση τη εργασίας, ένταση της τρομοκρατίας, κ.ά.

Η ίδια κατάσταση, μπορεί και χειρότερη, επικρατεί στον κλάδο των ΑΠΕ, με κακοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, εντατικοποίηση της δουλειάς στα “κόκκινα” την περίοδο της κατασκευής και μετά μία σταλιά εργαζόμενοι στην φάση της λειτουργίας, αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και τους μισθούς πείνας.

Εμείς δεν κρυβόμαστε. Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας όπως την καταθέταμε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία 9 χρόνια, την κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ η οποία είναι η μοναδική η οποία παίρνει υπόψιν τις προϋποθέσεις ώστε ο ενεργειακός σχεδιασμός και γενικότερα ο σχεδιασμός της οικονομίας να υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ φωτίζει ότι υπάρχει λύση που μπορεί να ικανοποιήσει το σύνολο των αναγκών του λαού, δηλαδή να διασφαλίζει ταυτόχρονα την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων, τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, σταθερές θέσεις ασφαλούς εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου, ώθηση στην ισόμετρη ανάπτυξη των περιοχών της χώρας.

Για να εφαρμοστεί αυτή η λύση πρέπει η εργατική τάξη, ο λαός να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και το τιμόνι της εξουσίας, σκοπό της παραγωγής να αποτελούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Έτσι, το ενεργειακό προϊόν θα αποτελεί πλέον κοινωνικό αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα. Πρόκειται για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου όλες οι εγχώριες ενεργειακές πηγές, τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής της Ενέργειας θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Σ’ αυτό το πλαίσιο, του σοσιαλισμού, ο ενεργειακός κεντρικός σχεδιασμός θα μπορεί να αξιοποιεί συνδυασμένα όλες τις διαθέσιμες εγχώριες πηγές και όλες τις διαθέσιμες τεχνικές λύσεις για να βελτιώνεται το σημερινό “ενεργειακό μείγμα” της χώρας, για τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας. Θα αξιοποιήσει την επιστημονική έρευνα για να προβλέπει έγκαιρα μελλοντικές ανάγκες της κοινωνίας.

Το ΚΚΕ μπαίνει σήμερα μπροστά για να οργανωθεί η πάλη του λαού, ώστε να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος της πραγματικής ανατροπής.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιηθεί είναι ότι δεν υπάρχουν ουδέτερες λύσεις, χωρίς ταξικό πρόσημο, που μπορούν να ωφελούν ταυτόχρονα τους θύτες και τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό και ο δρόμος της σύγκρουσης των εργαζομένων με τον πραγματικό αντίπαλό τους, την άρχουσα τάξη, είναι μονόδρομος.

Με βάση αυτή τη σκέψη καταψηφίζουμε αυτόν τον ενεργειακό σχεδιασμό στο σύνολο του άρα και όσο αφορά αυτές τις επενδύσεις για τον ηλιοθερμικό σταθμό και τα νέα αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται για εγκατάσταση στον Δήμο μας. Καλούμε το Λαό της περιοχής να δυναμώσει το κίνημα του ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που ξεζουμίζουν εμας και τον φυσικό πλούτο που μας περιβάλλει και να διεκδικήσει και να παλέψει για σχεδιασμό όπου αντίθετα με την καπιταλιστική αναρχία, θα μπορεί να διασφαλίσει:

-Φθηνή παροχή ενέργειας

-ασφάλεια των κατοίκων & του περιβάλλοντος

-μείωση του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης από τα εισαγόμενα καύσιμα και

-ανάπτυξη των βιομηχανικών κλάδων και της έρευνας σε αυτόν τον τομέα

-Κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Συμεωνίδης Σίμος

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα
Εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου της πόλης μας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου της πόλης μας
Ξεκίνησε και η αποκατάσταση της λιθοκατασκευής του τοιχίου στο 2ο Δημοτικό
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ξεκίνησε και η αποκατάσταση της λιθοκατασκευής του τοιχίου στο 2ο Δημοτικό
Τιμώντας τον Μανώλη Βακόντιο- Με την ευκαιρία 3 ετών από το θάνατο του
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Τιμώντας τον Μανώλη Βακόντιο- Με την ευκαιρία 3 ετών από το θάνατο του
Την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου επισκέφτηκε ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης
ΛΑΣΙΘΙ
Την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου επισκέφτηκε ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης
Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους αγροτών της Κρήτης, με πρωτοβουλία και συντονισμό της Περιφέρειας Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους αγροτών της Κρήτης, με πρωτοβουλία και συντονισμό της Περιφέρειας Κρήτης
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ Π. Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΛΑΣΙΘΙ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ Π. Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ενημέρωση και αναμόρφωση των δασικών χαρτών στην Κρήτη- Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Τμήματος του Λιμένος Ηρακλείου.
ΚΡΗΤΗ
Ενημέρωση και αναμόρφωση των δασικών χαρτών στην Κρήτη- Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Τμήματος του Λιμένος Ηρακλείου.
Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
ΛΑΣΙΘΙ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις και τους βανδαλισμούς από υποστηρικτές του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα σε πολιτικά γραφεία βουλευτών της Ν.Δ. στην Κρήτη
ΚΡΗΤΗ
Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις και τους βανδαλισμούς από υποστηρικτές του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα σε πολιτικά γραφεία βουλευτών της Ν.Δ. στην Κρήτη