΄Οταν κινδυνεύει το σπίτι σου…. Τι κάνεις;;;;

353 Προβολές

΄Ηρθε η ώρα της υλοποίησης των μεγάλων υποσχέσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ποιών υποσχέσεων;;; Μα της παράδοσης των «τιμαλφών» του κράτους, αυτών που ο Γιώργος Παπανδρέου, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε στους ξένους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Βέβαια κάποιοι «πρωθυπουργοί» είχαν στρώσει το χαλί προηγουμένως.
Τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου την δεκαετία του 1980 διόρισε υπουργό οικονομικών τον Κώστα Σημίτη, προδικάζοντας την πορεία χρεοκοπίας της χώρας, μια και ο εν λόγω κύριος εισηγήθηκε το δόγμα του δανεισμού και του όσο θα βρίσκουμε δανεικά το χρέος θα είναι βιώσιμο, έτσι έλεγε στη Βουλή το 1985. ΄Ετσι το κυνήγι του δημοσιονομικού ελλείμματος στοίχειωσε τον ελληνικό λαό για να φθάσουμε το 2013 το δημόσιο χρέος της χώρας να φθάνει τα 321,4 ευρώ με υποσχέσεις για πρωτογενή πλεονάσματα και άλλα φαιδρά για την υφαρπαγή της ψήφου. Ακόμη και ο γνωστός Τζόρτζ Σόρος παραδέχτηκε ότι « ΄Οταν η ελληνική κρίση ξέσπασε για τα καλά το 2009 η ΕΕ υπό την αρχηγία της Γερμανίας, βοήθησε μεν αλλά η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλλει υψηλό τίμημα. Της ζητήθηκε να καταβάλλει υπερβολικά υψηλά επιτόκια καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Δυστυχώς οι Γερμανοί επανέλαβαν το λάθος και κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις. Επέβαλαν και πάλι όρους που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της». Και συνεχίζει σε ερώτηση εάν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα: « Οχι, όσο η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Με το ευρώ η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να συνέλθει, γιατί η συναλλαγματική ισοτιμία είναι υπερβολικά υψηλή και η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική».
Βέβαια το πρόβλημα ήταν και παραμένει το γεγονός ότι η Ελλάδα δανείζεται για να εξυπηρετεί παλιότερα δάνεια, οπότε όποιο και να ήταν το επιτόκιο δεν έχει σημασία. Το χρέος σύμφωνα με το πόρισμα της Βουλής είναι απεχθές, παράνομο, μη βιώσιμο, κι όμως οι κυβερνήσεις επιμένουν ότι πρέπει να εξυπηρετηθεί, παρόλο που έχουμε μια χώρα σε χρεοκοπία και ένα πληθυσμό σε φτωχοποίηση. Αλλά…
Ο καυγάς είναι για το οικόπεδο.
Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα ( 6 Οκτ 2009 μέχρι 11 Νοε 2011 ΠΑΣΟΚ, 11 Νοε 2011-16 Μαϊου 2012 Παπαδήμος με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, 20 Ιουν 2012 – 26 Ιαν 2015 ΝΔ με στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, 26 Ιαν 2015 – 27/8/2015 και από 21 Σεπτ 2015 ΣΥΡΙΖΑ) γαντζωμένες στο άρμα του 4ου Ράϊχ στην Ευρώπη των αγορών και των κερδοσκόπων με το Ευρώ για το «τυρί», σέρνουν τον λαό σε εφιαλτικές πρακτικές συνδυαζόμενες τις τελευταίες μέρες με το μεταναστευτικό και το «παζάρεμα» του Αιγαίου.
Η υφαρπαγή του ελληνικού πλούτου είναι ένα έγκλημα διαχρονικό που ξεκινάει από την «κατάρρευση των πόλεων-κρατών και τη ρωμαϊκή κατοχή, συνεχίζεται στα βυζαντινά χρόνια και στην οθωμανική κατοχή και φθάνει στο απόγειό της με την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, μετά την Επανάσταση του 1821 έως τις μέρες μας (βλ. ΔΟΕ Διεθνής Οικονομικός ΄Ελεγχος – η Τρόϊκα της εποχής εκείνης) από το 1897 έως το 1978 με παραχώρηση των εισπράξεων των μονοπωλίων άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιοχάρτων τσιγαρόχαρτου και της σμυρίδας της Νάξου, τα δικαιώματα επί του καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου και τα εισαγωγικά τέλη του Τελωνείου Πειραιώς.
Οι τελευταίες κυβερνήσεις προσπάθησαν αξιοθαύμαστα πράγματι με τα κανάλια τους να μας πείσουν ότι είμαστε «ένας άχρηστος λαός» που δεν παράγουμε και εξάλλου έχουμε εγκαταλείψει την γη μας, τους πόρους μας και που η ΄Ελλάδα είναι μια Ψωροκώσταινα. Εμείς πάλι θαυμάζαμε την πατρίδα μας και λέγαμε ότι ζούμε «στην ωραιότερη χώρα του κόσμου» και έτσι είναι με την δημόσια κτήση να έχει την μερίδα του λέοντος μια και η χώρα μας έχει ένα σπάνιο φυσικό κάλλος και αρχαιολογικούς θησαυρούς αμύθητης αξίας, αξιοποιήσιμα για την πραγματική ανάπτυξη.
Στις μέρες μας όμως δεν γίνεται τίποτε τέτοιο. Απεναντίας στο όνομα αυτής της «ανάπτυξης» και της τεχνητής αδυναμίας συντήρησης του κρατικού μηχανισμού από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η εκτελεστική εξουσία μερίμνησε για την αυτοκατάργηση του Ελληνικού κράτους σε πολλούς και κρίσιμους τομείς. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΔΚ, ΟΔΔΥ και η σκυτάλη πέρασε στη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την μαζική εκποίηση της δημόσιας γης προς εμπορική εκμετάλλευση (νομοθεσία για ΕΤΑ, Ο.Α., ΣΔΙΤ) και με την δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ το 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί με την μεταφορά ελέω Ευρωπαϊκών Οργάνων που ονομάστηκαν και ΘΕΣΜΟΙ – σαν δεν ντρεπόμαστε, Θεσμοί οι δανειστές και τοκογλύφοι – και πάντα με την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης των πιο πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στο Ταμείο που θα λογοδοτεί σε κάποιον «Θεσμό» του εξωτερικού. Για την απαρχή της ιστορίας των ιδιωτικοποιήσεων μπορείτε να ανατρέξετε στο βιβλίο της Μαρίας Καραμανώφ (Μέλος Συμβουλίου Επικρατείας) «Τα όρια των Ιδιωτικοποιήσεων, Βιώσιμο κράτος και Δημόσια Κτήση».
Με τον νόμο 3986/2011 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 ιδρύθηκε ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με σκοπό την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και το τι αξιοποιείται αποφασίζει η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (άρθρο 23, παρ. 2) που φρόντισε να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ.
Για το τι βάλανε για «ξεπούλημα» μπορείτε να τα βρείτε στον νόμο, διαφορετικά για να τα παραθέσω θα χρειαζόμουν τουλάχιστον 5 σελίδες ακόμα.
Είναι χαρακτηριστικά όμως τα ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, μετοχές (Ιπποδρόμου, Λυμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ, εταιρειών (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ) , τραπεζών, οργανισμών π.χ
Οικονομικά δικαιώματα του Δημοσίου που απορρέουν από συμβάσεις παραχώρησης με την ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ. Μέχρι και δικαιώματα ψήφου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩ, ΔΕΗ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΕΛΠΕ κλπ
Ακίνητα στο εξωτερικό: Σερβία, Σλοβενία, Λονδίνο, Γεωπάρκο στην Λευκωσία, Ουζμπεκιστάν, Αμερική.
Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ, ΄Ανδρου, Τσαγκαράδας, Σκιάθου, Βυτίνας, Δελφών κλπ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (παλιό αεροδρόμιο)
Ιαματικές Πηγές – Ακτές και παραλίες στα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας.
Γεωτεμάχια σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας μέχρι και εγκαταστάσεις κάμπινγκ στο ΘερμαΪκό και Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στο Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης.
Και για το Λασίθι
Η ΑΚΤΗ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 46,942τμ με εξαίρεση την έκταση ιδιοκτησίας ΕΟΤ.
Αν σας άνοιξε η όρεξη, δείτε τον νόμο να φρίξετε…
΄Οπως αντιλαμβάνεστε οι υπουργοί που υπέγραψαν όλα αυτά και οι υπόλοιποι που δεν τα κατήργησαν και αυτοί τώρα που ετοιμάζονται να τα εκτελέσουν είναι εκείνοι που ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό «για να φροντίσουν για τον τόπο». Τι ειρωνεία!!!
΄Ηρθε η ώρα να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση ΤΩΡΑ, πριν βρεθούμε χωρίς σπίτια και πατρίδα και για να μην ξαναγραφεί στίχος σαν αυτό του Κωστή Παλαμά:
Δεν έχεις, ΄Ολυμπε, Θεούς, μηδέ λεβέντες η ΄Οσσα,
Ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι……

Δέσποινα Κουρουπάκη Βιβλιογραφία:
Μέλος ΕΠΑΜ Σητείας – Δ. Καζάκης – Οικ/λόγος
– Επιθεώρηση Επιστήμης και
Θεωρίας «Ανταίος».

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ


Τελευταία Νέα
στην Καρδίτσα τα προϊόντα που συγκεντρώνει ο “ιστός”
ΛΑΣΙΘΙ
στην Καρδίτσα τα προϊόντα που συγκεντρώνει ο “ιστός”
Σε τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης με κυβερνητικούς παρά-γοντες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία
ΚΡΗΤΗ
Σε τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης με κυβερνητικούς παρά-γοντες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία
πρωτοβουλία συγκέντρωσης προϊόντων για τη στήριξη των μεταναστών στη Λέσβο
ΣΗΤΕΙΑ
πρωτοβουλία συγκέντρωσης προϊόντων για τη στήριξη των μεταναστών στη Λέσβο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Σητείας
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 41ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς
ΚΡΗΤΗ
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 41ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς
Ευχαριστίες του ΕΕΕΕΚ Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστίες του ΕΕΕΕΚ Σητείας
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΤΕΣΤ COVID-19
ΚΡΗΤΗ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΤΕΣΤ COVID-19
Βιβλιοκριτική στο βιβλίο του ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓ. ΣΤΑΜΕΛΟΥ Ανακρίνοντας παλιούς χάρτες
ΑΠΟΨΕΙΣ
Βιβλιοκριτική στο βιβλίο του ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓ. ΣΤΑΜΕΛΟΥ Ανακρίνοντας παλιούς χάρτες
Πανήγυρη Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Πανήγυρη Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας
Ετήσιος απολογισμός έργων και δράσεων του Δ.Σ. του Δ.Ο.Κ.Α.Σ
ΣΗΤΕΙΑ
Ετήσιος απολογισμός έργων και δράσεων του Δ.Σ. του Δ.Ο.Κ.Α.Σ