Συμμετοχή του ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ στην έκθεση «Ταξίδι 2013» στην Κύπρο.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/05/2013.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σητείας στην έκθεση «Ταξίδι 2013» (Λευκωσία, 17-19/5/2013). Ο Δήμος συμμετείχε στην έκθεση ως εταίρος 2 του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά Προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» που συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος» 2007 – 2013.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Περίπτερο 4 της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων από τις τέσσερις περιοχές συνεργασίας (Ελλάδα: Οροπέδιο Λασιθίου, Σητεία, Χίος και Κύπρος: Κοινότητες περιοχής Τροόδους).
Τα τοπικά προϊόντα εμπλέκονται διαχρονικά στην οικονομία και στις αναπτυξιακές διαδικασίες κάθε περιοχές, ενισχύοντας την τοπική ταυτότητα και δημιουργώντας θετικούς συνειρμούς που ενισχύουν την ελκυστικότητα κάθε τόπου. Η ειδική θεματολογία της έκθεσης (γαστρονομικός τουρισμός) ταυτίζεται απόλυτα με τη νέα τάση ανάδειξης, εμπλουτισμού και διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής με βάση τα χαρακτηριστικά διατροφικά προϊόντα που παράγει.
Τα Σητειακά προϊόντα που προβλήθηκαν πέτυχαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του απαιτητικού κοινού της Κύπρου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασίες.
"Ευχαριστούμε τις παρακάτω επιχειρήσεις του Δήμου μας οι οποίες διέθεσαν προϊόντα τους:
1.Αϊλαμάκης Νικόλαος και ΣΙΑ ΟΕΕ ,Ζάκρος (Ελαιόλαδο),
2.Αμπελαιών Ι.Κ.Ε. (Ελαιόλαδο),
3.Γυναικείος συνεταιρισμός Ζάκρου (Παραδοσιακά γλυκά),
4.Ένωση Αγροτικών Συν/σμων Σητείας (Ελαιόλαδο, τσικουδιά, κρασί),
5.Σαββιδάκης Γεώργιος (Μέλι),
6.Σταυρακάκης Γεώργιος, Ζάκρος (Μέλι).
Ευχαριστούμε επίσης την κα Παπαθανασάκη Αλεξάνδρα για την άριστη οργάνωση και παρουσίαση των προϊόντων του περιπτέρου μας. "Ροή Τοπικών Ειδήσεων