• Οδοιπορικό στα Κάτω Περβολάκια (Μέρος Α΄)-Τσιμούλια με τα αυγά
    103 Προβολές

    Το “Κρητών Γεύσεις” σήμερα ταξιδεύει στα Κάτω Περβολάκια. Τα Κάτω Περβολάκια είναι ένα χωρίο που σήμερα απαριθμήσει 25 κάτοικους και είναι σε απόσταση 8 χιλ. από το χωρίο των Λιθινών. Στο σημερινό στο πρώτο μέρος (την άλλη Κυριακή 30 Μαρτίου το 2ο) , η κυρία Αντωνία θα μας μαγειρέψει , Τσιμούλια με τα αυγά. Υλικά 250 γραμμάρια Τσιμούλια 3 αυγά λάδι αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
  • Χοχλοί με το χόντρο
    128 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στο Κρητικό Σπίτι . “Χοχλοί με το χόντρο” είναι μια συνταγή που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Ο χόντρος είναι σπασμένο σιτάρι που την παλιά εποχή το έσπαγαν με το χειρόμυλο. Υλικά 1 κιλό χοχλιός (σαλιγκάρια) 1 κούπα χόντρο 3 κούπες νερό 3 ντομάτες 2 κρεμμύδια 100 γραμ. ελαιόλαδο 1 κουταλιά ντοματοπελτέ Αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
  • Κρέπες και χειρομυλίστικα πιτάρια
    100 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στο supermarket crm αριάδνη. Στη σημερινή εκπομπή παντρεύουμε μια ευρωπαϊκή συνταγή με μια συνταγή της Σητείας,κρέπες και χειρομυλίστικά πιτάρια. Τα χειρομυλίστικα πιτάρια είναι ένα πολύ καλό πρωινό ,που το συναντάμε σε πολλά χωρία της Σητείας. Υλικά Κρέπες 1 λίτρο γάλα 1 λίτρο νερό αλεύρι όσο πάρει 6 αυγά 50 ml ηλιέλαιο λιωμένο βούτυρο αλάτι Χειρομυλίτικα πιτάρια 500 γραμμάρια αλεύρι 250 γραμμάρια

    Περισσότερα ...
  • Κατσίκα με πιλάφι
    143 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει για δεύτερη συνεχόμενη εκπομπή στη Σκοπή. Η Σκοπή είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της επαρχίας Σητείας . Το γιορτινό γαμοπίλαφο είναι από τα λίγα φαγητά της Κρήτης που μαγειρεύουν οι άντρες. H οικογένεια καλεί «τους ειδικούς του πιλαφιού», που έρχονται με τα τεράστια καζάνια τους και ανάβουν τις φωτιές. Αυτοί θα ετοιμάσουν το πιλάφι και στη συνέχεια θα αναλάβουν το δύσκολο πλύσιμο των καζανιών. Στα Χανιά,

    Περισσότερα ...
  • Σουπιά με άγρια χόρτα και σπανάκι
    100 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στη Σκοπή. Η Σκοπή είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της επαρχίας Σητείας . Η σημερινή συνταγή , είναι μια παραδοσιακή συνταγή και κυρίους συνταγή που τον παλιό καιρό οι νοικοκυρές , την μαγείρευαν κατά την διάρκεια τις σαρακοστής . Υλικά 1 κιλό σουπιές 1 κιλό σπανάκι και άγρια χόρτα 15 γρ. Ελαιόλαδο 2 κεμμύδια αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
Τελευταία Νέα
Επίσκεψη Σι Τζινπίνγκ: Το Ηλιοθερμικό Αθερινόλακου μια από τις 16 ελληνοκινεζικές συμφωνίες που υπεγράφησαν
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Επίσκεψη Σι Τζινπίνγκ: Το Ηλιοθερμικό Αθερινόλακου μια από τις 16 ελληνοκινεζικές συμφωνίες που υπεγράφησαν
Ευρωπαϊκή μέρα Οινοτουρισμού και στη Σητεία
VIDEO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ευρωπαϊκή μέρα Οινοτουρισμού και στη Σητεία
Πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!
VIDEO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!
Εντυπωσιακό το Εργαστήρι γευσιγνωσίας ελαιολάδου που οργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου σε συνεργασία με τον Δήμο Σητείας
VIDEO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Εντυπωσιακό το Εργαστήρι γευσιγνωσίας ελαιολάδου που οργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου σε συνεργασία με τον Δήμο Σητείας
Μαρκογιαννάκης Α.: «Οι επιπτώσεις του δάκου στην φετινή παραγωγή του ελαιολάδου»
ΚΡΗΤΗ
Μαρκογιαννάκης Α.: «Οι επιπτώσεις του δάκου στην φετινή παραγωγή του ελαιολάδου»
Περί υβρικού Αμαρίου-αιολικού Σητείας
ΑΠΟΨΕΙΣ
Περί υβρικού Αμαρίου-αιολικού Σητείας
«Η ελαιοκαλλιέργεια και το ελαιόλαδο εκπέμπουν SOS. Ακούει κανείς;».
ΠΟΛΙΤΙΚΑ
«Η ελαιοκαλλιέργεια και το ελαιόλαδο εκπέμπουν SOS. Ακούει κανείς;».
Η Στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για την ενεργό γήρανση συζητήθηκε σε συνάντηση στην Περιφέρεια
ΚΡΗΤΗ
Η Στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για την ενεργό γήρανση συζητήθηκε σε συνάντηση στην Περιφέρεια
Δωρεά στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
ΛΑΣΙΘΙ
Δωρεά στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Διεθνής επιτυχία Ελλήνων καθηγητών Φυσικών Επιστημών
ΚΡΗΤΗ
Διεθνής επιτυχία Ελλήνων καθηγητών Φυσικών Επιστημών