• Οδοιπορικό στα Κάτω Περβολάκια (Μέρος Α΄)-Τσιμούλια με τα αυγά
    146 Προβολές

    Το “Κρητών Γεύσεις” σήμερα ταξιδεύει στα Κάτω Περβολάκια. Τα Κάτω Περβολάκια είναι ένα χωρίο που σήμερα απαριθμήσει 25 κάτοικους και είναι σε απόσταση 8 χιλ. από το χωρίο των Λιθινών. Στο σημερινό στο πρώτο μέρος (την άλλη Κυριακή 30 Μαρτίου το 2ο) , η κυρία Αντωνία θα μας μαγειρέψει , Τσιμούλια με τα αυγά. Υλικά 250 γραμμάρια Τσιμούλια 3 αυγά λάδι αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
  • Χοχλοί με το χόντρο
    141 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στο Κρητικό Σπίτι . “Χοχλοί με το χόντρο” είναι μια συνταγή που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Ο χόντρος είναι σπασμένο σιτάρι που την παλιά εποχή το έσπαγαν με το χειρόμυλο. Υλικά 1 κιλό χοχλιός (σαλιγκάρια) 1 κούπα χόντρο 3 κούπες νερό 3 ντομάτες 2 κρεμμύδια 100 γραμ. ελαιόλαδο 1 κουταλιά ντοματοπελτέ Αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
  • Κρέπες και χειρομυλίστικα πιτάρια
    104 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στο supermarket crm αριάδνη. Στη σημερινή εκπομπή παντρεύουμε μια ευρωπαϊκή συνταγή με μια συνταγή της Σητείας,κρέπες και χειρομυλίστικά πιτάρια. Τα χειρομυλίστικα πιτάρια είναι ένα πολύ καλό πρωινό ,που το συναντάμε σε πολλά χωρία της Σητείας. Υλικά Κρέπες 1 λίτρο γάλα 1 λίτρο νερό αλεύρι όσο πάρει 6 αυγά 50 ml ηλιέλαιο λιωμένο βούτυρο αλάτι Χειρομυλίτικα πιτάρια 500 γραμμάρια αλεύρι 250 γραμμάρια

    Περισσότερα ...
  • Κατσίκα με πιλάφι
    176 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει για δεύτερη συνεχόμενη εκπομπή στη Σκοπή. Η Σκοπή είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της επαρχίας Σητείας . Το γιορτινό γαμοπίλαφο είναι από τα λίγα φαγητά της Κρήτης που μαγειρεύουν οι άντρες. H οικογένεια καλεί «τους ειδικούς του πιλαφιού», που έρχονται με τα τεράστια καζάνια τους και ανάβουν τις φωτιές. Αυτοί θα ετοιμάσουν το πιλάφι και στη συνέχεια θα αναλάβουν το δύσκολο πλύσιμο των καζανιών. Στα Χανιά,

    Περισσότερα ...
  • Σουπιά με άγρια χόρτα και σπανάκι
    110 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στη Σκοπή. Η Σκοπή είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της επαρχίας Σητείας . Η σημερινή συνταγή , είναι μια παραδοσιακή συνταγή και κυρίους συνταγή που τον παλιό καιρό οι νοικοκυρές , την μαγείρευαν κατά την διάρκεια τις σαρακοστής . Υλικά 1 κιλό σουπιές 1 κιλό σπανάκι και άγρια χόρτα 15 γρ. Ελαιόλαδο 2 κεμμύδια αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
Τελευταία Νέα
CINE ΜΙΝΩΑ: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27/2/2020 – 4/3/2020
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
CINE ΜΙΝΩΑ: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27/2/2020 – 4/3/2020
Χειροπέδες σε δύο για κατοχή κάνναβης
ΣΗΤΕΙΑ
Χειροπέδες σε δύο για κατοχή κάνναβης
Συνάντηση ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δήμου Σητείας, του συλλογου Γονεων και την διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Σφάκας
Χωρίς κατηγορία
Συνάντηση ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δήμου Σητείας, του συλλογου Γονεων και την διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Σφάκας
1η Συνάντηση Forum Κοινωνικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
1η Συνάντηση Forum Κοινωνικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης
Τον Περιφερειάρχη Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΑΚ
ΚΡΗΤΗ
Τον Περιφερειάρχη Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΑΚ
Πιθανή παραχώρηση του αεροδρομίου Σητείας στη Fraport
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Πιθανή παραχώρηση του αεροδρομίου Σητείας στη Fraport
Το 13ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο επιστρέφει ξανά στον Άγιο Νικόλαο
ΛΑΣΙΘΙ
Το 13ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο επιστρέφει ξανά στον Άγιο Νικόλαο
Πυρκαγιά κινητοποίησε την πυροσβεστική στη Σητεία
ΣΗΤΕΙΑ
Πυρκαγιά κινητοποίησε την πυροσβεστική στη Σητεία
Ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού Covid-19 στην Κρήτη.
ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού Covid-19 στην Κρήτη.
Συμμετοχή του Δήμου Σητείας στη διεθνή έκθεση τουρισμού FERRIE FOR ALLE
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Συμμετοχή του Δήμου Σητείας στη διεθνή έκθεση τουρισμού FERRIE FOR ALLE