Μεγάλη φωτιά στη Σητεία-Ενημέρωση 6.30 μ.μ.-video

2602 Προβολές

Ενημέρωση 6.30 μ.μ.

Νίκος Κοζυράκης:.Οι πολίτες να αποφεύγουν την μετακίνηση προς Τουρτούλους και προς Συκία. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και εμποδίζεται το έργο κατάσβεσης της φωτιάς.Αυτή τη στιγμή στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν δυο ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντερ.Οι πυροσβέστες οι εργαζόμενοι στο δήμο και οι εθελοντές(ΕΔΕΑΚ- διασώστες- πολίτες)δίνουν μαχη και πρεπει να έχουν ευελιξία κινήσεων.Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους των κοινοτήτων.

Ενημέρωση 6.10 μ.μ.
Συνεχίζουν έως τώρα την μάχη από έδαφος κι αέρα , μεγάλη έκταση , δυσκολεύει την κατάσβεση ο άνεμος και το δύσβατο της περιοχής

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενισχύονται με δύο αεροπλάνα που καταφθάνουν στην Κρήτη από την Αττική.

Ενημέρωση 4.00 μ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr κινδύνευσαν να εγκλωβιστούν πυροσβέστες από την ταχύτατη κίνηση του μετώπου κοντά στον Άγιο Γεώργιο(Τουρτούλοι) ότνα φλόγες τους πλησίασαν επικίνδυνα, όμως πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν εγκαίρως καθώς η φωτιά είναι επικίνδυνοι

-Το ελικόπτερο επιχειρεί και πάλι

Ενημέρωση 3.40 μ.μ.
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλοι), που ξεκίνησε σήμερα στις 10:30 στην περιοχή των Αχλάδιων, κοντά στις ανεμογεννήτριες.

Το πύρινο μέτωπο -το οποίο είναι σε μικρές και πολλές εστίες-ξεκινάει σχεδόν πάνω από την Μαρωνιά και φτάνει μέχρι τον Άγιο Γεώργιο. Οι εστίες πάνω από τον Άγιο Γεώργιο έχουν τεθεί υπό έλεγχο

Ενημέρωση 2.32 μ.μ.

Έκλεισε ο δρόμος από Σητεία προς Ιεράπετρα.

Έκλεισε ο δρόμος Σητείας-Ιεράπετρας στο χωριό Τουρτούλους (Άγιο Γεώργιο) εξαιτίας της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σχεδόν πάνω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής . Παρά το γεγονός ότι η φωτιά είναι πολύ κοντά στους Τουρτούλους το χωριό δεν κινδυνεύει.

Ενημέρωση 1.15μμ

Τα επίγεια τμήματα πυρόσβεσης, από τις 13:00 συνδράμει και ελικόπτερο .Στο σημείο έχουν σπεύσει 4 πυροσβεστικά από τη Σητεία, 2 από την Ιεράπετρα και βυτιοφόρα από το Δήμο Σητείας. Έχει ζητηθεί βοήθεια από Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο (πεζοπόρα τμήματα) .Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Όσον αφορά για φήμες για φωτιά στο Μακρύ Γιαλό δεν ισχύουν, καθώς ο καπνός που φαινόταν στη περιοχή των Πεύκων , ήταν από το καπνό της μεγάλης πυρκαγιάς στη περιοχή των Αχλαδίων

Φωτογραφία της Νιτσα Πανταζη.
foto από Αγιος Σπυριδων.( Νιτσα Πανταζη)

foto από Μακρύ Γιαλό

Ενημέρωση 11πμ

Μεγάλη φωτιά, μεταξύ Σωτήρας και Αχλαδίων , ξέσπασε λίγο μετά τις 10:30πμ. Στο σημείο έχουν σπεύσει 4 οχήματα πυροσβεστικά από τη Σητεία. Έχουν ειδοποιηθεί οχήματα και από την Ιεράπετρα.

Κατηγορία : VIDEO, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα